Skip to main content

Οι απολύσεις δεν κάνουν… διακοπές φέτος το καλοκαίρι

Γνωστή αλυσίδα με προϊόντα ομορφιάς προσώπου και σώματος, με το κλείσιμο του Ιουλίου προχώρησε σε απολύσεις πέντε εργαζομένων. Φόβοι και για νέα κρούσματα.
Χωρίς… διακοπές συνεχίζονται το φετινό καλοκαίρι οι απολύσεις εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη ακόμη και από μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην τοπική αγορά. Ένα από τα τελευταία κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, εκδηλώθηκε με το κλείσιμο του Ιουλίου, σε γνωστή επιχείρηση με διευρυμένη παρουσία όχι μόνο στην πόλη, αλλά και στην επικράτεια εν γένει.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή που μας πέρασε, από το κατάστημα της εν λόγω αλυσίδας (με προϊόντα καλλωπισμού σώματος και προσώπου) που βρίσκεται μέσα στο εμπορικό κέντρο «Απολλώνια Πολιτεία» στην ανατολική πλευρά της πόλης, έγιναν απολύσεις πέντε (5) εργαζομένων, με επίκληση τη μειωμένη κίνηση και τη συνακόλουθη πτώση του τζίρου στο κατάστημα. Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης -το οποίο ενημερώθηκε για το περιστατικό και ετοιμάζει αντίδραση η οποία αναμένεται να εκδηλωθεί ίσως και σήμερα το απόγευμα με την έκδοση καταρχήν σχετικής ανακοίνωσης- σημειώνει πως με βάση τις πληροφορίες που έχει συλλέξει από τα μέλη του, προκύπτει πως από το ίδιο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας, έχουν απολυθεί από τις αρχές του έτους έως σήμερα περί τα 50 άτομα. Στο σύνολο αυτό, μάλιστα, όπως ισχυρίζονται χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστές, δεν περιλαμβάνονται οι δίμηνες συμβάσεις που λήγουν και δεν ανανεώνονται. Ως εκ τούτου εκφράζονται φόβοι ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και πως όλα δείχνουν ότι θα έχει και συνέχεια.

Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του εμπορικού τομέα στη Θεσσαλονίκη, όπου εκεί, βάσει των εκτιμήσεων της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων τα «λουκέτα πέφτουν βροχή» και σε καθημερινή σχεδόν βάση χάνονται δεκάδες θέσεις εργασίας που δεν είναι δυνατό να αναπληρωθούν από νέες, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας στη χώρα, η οποία κάθε άλλο παρά ευνοεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Ενδεικτικό της κακής κατάστασης στην αγορά είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των καταστημάτων που παραμένουν ξενοίκιαστα επί μακρόν αυξάνει διαρκώς, ενώ πλέον παρατηρείται και στους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπως η οδός Τσιμισκή στο πυρίκαυστο κέντρο, όπου άλλοτε οι ενδιαφερόμενοι έκαναν ουρά και πλήρωναν όσο – όσο για μια θέση εκεί.

ZENITH