Skip to main content

Οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι ανά εκλογική περιφέρεια

Στον καθορισμό του αριθμού των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων ανά εκλογική περιφέρεια προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, με δυο σχετικές αποφάσεις.
Στον καθορισμό του αριθμού των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων ανά εκλογική περιφέρεια προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, όπου δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τις δυο σχετικές αποφάσεις του υπουργού Γιάννη Ραγκούση.  

Ο «Καλλικράτης» προβλέπει τη διατήρηση των σημερινών δήμων και κοινοτήτων ως περιφέρεια για την εκλογή των δημοτικών συμβούλων, ενώ στις μεγάλες πόλεις που διαιρούνται σε δημοτικά διαμερίσματα, ως εκλογική περιφέρεια ορίζονται τα σημερινά δημοτικά διαμερίσματα, τα οποία μετονομάζονται από 1-1-2011 σε δημοτικές κοινότητες με αυξημένες αρμοδιότητες.

Για τους περιφερειακούς συμβούλους, κατά κανόνα ως εκλογική περιφέρεια ορίζεται η γεωγραφική περιοχή των σημερινών νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, με εξαίρεση την Νομαρχία Αθηνών, τις Νομαρχίες Πειραιώς, Μαγνησίας, Κεφαλληνίας και Καβάλας, των οποίων οι νησιωτικές περιοχές οργανώνονται σε ξεχωριστή περιφερειακή ενότητα.

Όπως προβλέπουν οι διατάξεις του προγράμματος «Καλλικράτης», οι άμεσα αιρετοί αντιπεριφερειάρχες ορίζονται σε επίπεδο νομού, με εξαίρεση την Αττική που ορίζονται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας.

Αναλυτικά οι αναλυτικοί πίνακες με τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους ανά περιφέρεια στην ακόλουθη διεύθυνση:  http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=9026550

ZENITH