Skip to main content

Οι δύο σύμμαχοι στους οποίους επενδύει η Ελλάδα

Ποιοι είναι οι δύο σύμμαχοι, στους οποίους επενδύει πολλές από τις ελπίδες της για την επόμενη μέρα της χώρας, η ελληνική κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή.

Σε δύο συμμάχους επενδύει πολλές από τις ελπίδες της για την επόμενη μέρα της χώρας, η ελληνική κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή. Μετρώντας τις ισορροπίες, όπως διαμορφώνονται στην Ευρώπη, το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι ενεργό ρόλο στις προσπάθειες του για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, θα παίξει ο ΟΟΣΑ. Γι αυτό και συμφώνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία τις γνωστές παρεμβάσεις. Το παράδοξο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, είχε αντιταχθεί σφόδρα στο toolkit του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία. Τώρα, εισάγει «δικό του». Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ο έτερος σύμμαχος, στον οποίο επενδύουν πολλά στο Μαξίμου είναι το Παρίσι. Από την άλλη, όμως, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και η ανάλυση που κάνουν αναφορικά με τη στάση του. «Σ' αυτή την ιστορία, οι Γάλλοι επιθυμούν να παίξουν το ρόλο του καλού μπάτσου και οι Γερμανοί του κακού, όπως είχε γίνει και επί Σαρκοζί, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Παπανδρέου». Ακόμα και έτσι, όμως, το Παρίσι εξακολουθεί να είναι πολύ χρήσιμος σύμμαχος για την  Αθήνα. Γι' αυτό και όπως πληροφορείται η Voria.gr ετοιμάζονται και άλλα ταξίδια κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων στην πόλη του φωτός, έως το τέλος Απριλίου.

ZENITH