Skip to main content

Οι δύο ταμίες δράστες της δολοφονίας του δημάρχου Παγγαίου

Οι δύο υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου, που είχαν συλληφθεί χθες, ομολόγησαν σήμερα τη στυγερή δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου Τριαντ. Κουκούδη.
Οι δύο υπάλληλοι του δήμου Παγγαίου Καβάλας, που συνελήφθησαν αργά χθες το βράδυ, ομολόγησαν σήμερα στην αστυνομία τη στυγερή δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου Τριαντάφυλλου Κουκούδη, που είχε εξαφανιστεί από την περασμένη Κυριακή και το πτώμα του βρέθηκε χθες βράδυ σε ερημική ακτή του δήμου Ελευθερών Καβάλας.

Πρόκειται για υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας τουδήμου Παγγαίου, στα ταμεία της οποίας διαπιστώθηκε από ορκωτούςλογιστές (σε έλεγχο της περασμένης εβδομάδας) άνοιγμα τουλάχιστον 700.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Αλέξανδρος Μπιτζής, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει από την πρώτη στιγμή η Voria.gr, το κίνητρο της δολοφονίας των δυο δραστών ήταν το οικονομικό έλλειμμαπου είχε δημιουργηθεί στο ταμείο του Δήμου τόσο από το δήμαρχο όσο καιαπό τους δυο δράστες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Καβάλα, ο δολοφονηθείς δήμαρχος είχε συγκεντρώσει ένα μέρος του χρέους του προς τα ταμεία του δήμου  και πίεζε τους υπαλλήλους να καλύψουν το δικό τους. Επειδή όμως οι τελευταίοι αδυνατούσαν να μαζέψουν τα χρήματα, προχώρησαν στο στυγερό έγκλημα με στόχο, μετά την εξαφάνιση του, να του καταλογίσουν το έλλειμμα του δήμου στο σύνολο του

Η αστυνομία οδηγήθηκε στην εξιχνίαση του εγκλήματος με βάση τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας, τα οποία έδειχναν ότι ο άτυχος δήμαρχος είχε πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο. Αυτό οδήγησε τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο για επαγγελματίες δολοφόνους, κάτι που έστρεψε τις αρχές στο άμεσο εργασιακό και φιλικό περιβάλλον του δημάρχου.

«Οι δυο ημεδαποί, οι οποίοι εργάζονταν στο δήμο ως ταμίες, μετά τις αντιφάσεις που έπεσαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ομολόγησαν από μόνοι τους το έγκλημα», ανέφερε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Αλέξανδρος Μπιτζής.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο δήμαρχος δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο από αιχμηρό αντικείμενο και οκτώ πυροβολισμούς από πολυβόλο Uzi στο θώρακα και το κεφάλι. Στον τόπο της δολοφονίας οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά δεκατέσσερις κάλυκες, ενώ υπήρξε και συμπλοκή ανάμεσα στο θύμα και τους δράστες.

Αναλυτικότερα, οι ταμίες έδωσαν ραντεβού την Κυριακή το απόγευμα με τον δήμαρχο σε ερημική περιοχή, δίπλα στις κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου, προκειμένου να του δώσουν τίτλους ιδιοκτησίας και συμβόλαια ακινήτων τους, ώστε ο δήμαρχος να τα βάλει ως εγγύηση και να βγάλει δάνειο στο όνομα τους για να καλυφθεί έτσι το χρέος.

Έπειτα, του επιτέθηκαν και αφού πρώτα τον χτύπησαν με αγριότητα στη συνέχεια τον πυροβόλησαν και τον τοποθέτησαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, το οποίο και μετακίνησαν στην περιοχή της Σαρακήνας. Το πυροβόλο όπλο οι δυο δράστες το προμηθεύτηκαν έναντι χρηματικού τιμήματος, ως ενοίκιο, από κάτοικο της περιοχής ο οποίος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας για παράνομη οπλοκατοχή. Οι δύο δράστες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελία σήμερα το απόγευμα στις 5.


Τα απανωτά γεγονότα της εξαφάνισης, αρχικά, και στη συνέχεια της δολοφονίας του δημάρχου Παγγαίου και η είδηση περί διάπραξής της από δύο υπαλλήλους (και κατοίκους) του δήμου έχουν προκαλέσει κυριολεκτικά σοκ στην ήσυχη τοπική κοινωνία!

ZENITH