Skip to main content

Οι ελεγκτές του ΔΝΤ ήρθαν, όχι όμως και οι ...Ευρωπαίοι

Όπως ειδοποίησαν πριν από λίγο θα βρίσκονται, κατά πάσα πιθανότητα, στην Αθήνα την Τετάρτη.
Οι ελεγκτές του ΔΝΤ μπορεί από το πρωί να βρίσκονται στην Αθήνα, προς το παρόν, όμως, αγνοούνται εκείνοι της ΕΕ και της ΕΚΤ. Ο λόγος; Το γεγονός ότι τα αεροδρόμια σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη είναι κλειστά, λόγω της ηφαιστειακής τέφρας, τους εμπόδισε σήμερα να ταξιδέψουν. Όπως ειδοποίησαν πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών, θα βρίσκονται, κατά πάσα πιθανότητα, στην Αθήνα την Τετάρτη.

Γεννάται, όμως, ένα ερώτημα: έως τότε, τι θα κάνουν οι του ΔΝΤ; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτοί οι τελευταίοι πρότειναν στο υπουργείο να ξεκινήσουν μόνοι τους τον έλεγχο, περιμένοντας τους ευρωπαίους συναδέλφους τους. Η πρόταση εξετάζεται και μάλλον θα γίνει αποδεκτή, καθώς από το υπουργείο Οικονομικών δηλώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κι ότι μπορούν να κάνουν ό,τι επιθυμούν. Επισήμως, πάντως, ο έλεγχος μετατίθεται για τα τέλη της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποστολή θα διαρκέσει τουλάχιστον 15 ημέρες, ενώ η όποια συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εξάλλου, όπως ανέφερε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το Σάββατο, θα χρειαστεί «μια, το πολύ δύο εβδομάδες» για την ενεργοποίηση του μηχανισμού από τις χώρες της ευρωζώνης, εάν η Ελλάδα το ζητήσει.

ZENITH