Skip to main content

Οι Εργατικοί απειλούνται με ήττα

Η δημοσκόπηση δίνει, για πρώτη φορά, προβάδισμα του Συνασπισμού (Φιλελεύθερου -Εθνικού Κόμματος) έναντι του Εργατικού Κόμματος κατά έξι μονάδες, συγκεντρώνοντας 53% έναντι 47% αντίστοιχα.
Νέα πτώση της δημοτικότητας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας «Nielsen» για την εφημερίδα «The Age».

Η δημοσκόπηση δίνει, για πρώτη φορά, προβάδισμα του Συνασπισμού (Φιλελεύθερου -Εθνικού Κόμματος) έναντι του Εργατικού Κόμματος κατά έξι μονάδες, συγκεντρώνοντας 53% έναντι 47% αντίστοιχα, όταν οι ερωτηθέντες καλούνται να επιλέξουν μόνο μεταξύ των δύο βασικών αντιπάλων.

Ο Συνασπισμός προηγείται, ακόμα, και όταν οι ερωτηθέντες καλούνται να δηλώσουν την προτίμησή τους μεταξύ όλων των κομμάτων, συγκεντρώνοντας 43% έναντι 33% του Εργατικού Κόμματος και 15% των Πρασίνων.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού και αρχηγού του Εργατικού Κόμματος, κ. Κέβιν Ραντ, εμφανίζεται μειωμένη, αλλά ο κ. Ραντ διατηρεί προβάδισμα δέκα μονάδων ως καταλληλότερος πρωθυπουργός έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι Αμποτ.

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, τους τελευταίους μήνες, βρίσκεται η πρόθεση της κυβέρνησης για αύξηση της φορολόγησης των μεταλλευτικών εταιρειών και η πολιτική για την κλιματική αλλαγή και τους αιτούντες άσυλο.

Δημοσκόπηση της εταιρείας «Newspoll» για λογαριασμό μεταλλευτικών εταιρειών, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα «The Australian» δείχνει ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αντιτίθεται στην αύξηση του φόρου.
Εκστρατεία εναντίον της αύξησης του φόρου διεξάγουν οι μεταλλευτικές εταιρείες, έχοντας την υποστήριξη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ZENITH