Skip to main content

Οι ευρωπαϊκές αποφάσεις έριξαν το spread

Σημαντική υποχώρηση της τάξης των 35 μ.β. σημείωσε το spread, υποχωρώντας στις 394 μ.β. Καθοριστικό ρόλο στην αποκλιμάκωση διαδραμάτισαν οι δηλώσεις στήριξης των Ευρωπαίων ηγετών, αλλά και οι πληροφορ
Σημαντική υποχώρηση της τάξης των 35 μ.β. σημείωσε το spread του ελληνικού 10 ετούς ομολόγου σήμερα, υποχωρώντας κάτω από τις 400 μ.β. Καθοριστικό ρόλο στην αποκλιμάκωση του πριμ διακράτησης διαδραμάτισαν οι δηλώσεις στήριξης των Ευρωπαίων ηγετών, αλλά και οι πληροφορίες πως η ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία για τους όρους μιας πιθανής έκτακτης βοήθειας προς την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, στο άνοιγμα της αγοράς ομολόγων το spread διαμορφώνονταν στις 428 μ.β. και μέχρι τις 18:00 οι δηλώσεις στήριξης των Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι και Βαν Ρομπάι, αλλά και οι πληροφορίες ότι η ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία για τους όρους στήριξης της Ελλάδας, έριξαν το spread στις 390 μ.β.

Ακολούθησε η ανακοίνωση της υποβάθμισης της χώρας από τη Fitch, η οποία εκτόξευσε και πάλι το spread στις 410 μ.β. με έντονες διακυμάνσεις, ωστόσο οι ανακοινώσεις από το ευρωπαϊκό μέτωπο σταθεροποίησαν, στο τελευταίο ημίωρο πριν το κλείσιμο, το spread στις 394 μ.β.

ZENITH