Skip to main content

Οι κάμερες από την Marfin Bank δείχνουν τρία άτομα

Τους δράστες της επίθεσης στο υποκατάστημα της Marfin Bank, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών υπαλλήλων, αναζητά η Αστυνομία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναζητά τους δράστες στον αντιεξουσιασ
Τους δράστες της επίθεσης στο υποκατάστημα της Marfin Bank, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών υπαλλήλων, αναζητά η Αστυνομία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, απεικονίζεται ένα άτομο να σπάει την προθήκη της τράπεζας με βαριοπούλα και τρεις κουκουλοφόροι να πετούν μέσα τις βόμβες μολότωφ.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες  η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τους δράστες στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης στην Τράπεζα έχουν πραγματοποιήσει και άλλες επιθέσεις πέρα από τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin Bank.

Ο εισαγγελέας Ν. Ορνεράκης, που μετέβη στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin αμέσως μετά τον εμπρησμό, αναμένεται να λάβει καταθέσεις, προκειμένου να φωτιστούν οι λεπτομέρειες του τραγικού επεισοδίου.

Σύμφωνα με την τράπεζα, την ώρατης επίθεσης στο κτίριο υπήρχαν συνολικά 26υπάλληλοι εκ των οποίων οι 23 διασώθηκαν. Νεκροί είναι οι: Παρασκευή Ζούλια, 35ετών, Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών και Επαμεινώνδας Τσακάλης, 36ετών.

Εξάλλου, στα χθεσινά επεισόδια συνολικά τραυματίστηκαν 50 άτομα,μεταξύ των οποίων 41 αστυνομικοί, ενώ σοβαρότερατραυματισμένος είναι ο υπάλληλος της Marfin, ο οποίος, προκειμένου να σωθεί από την πυρκαγιά, πήδηξε από μπαλκόνι.

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες υπαλλήλων και διαδηλωτών

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες τόσο υπαλλήλων της τράπεζας όσο και διαδηλωτών που βρισκόντουσαν έξω από τη Marfin. Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι της τράπεζας δήλωσαν ότι είδαν τους δράστες αρχικά να περιλούζουν το κτίριο με βενζίνη και μετά να ρίχνουν μολότοφ.

Ντροπή όμως προκαλεί και το γεγονός ότι, όταν οι υπάλληλοι βγήκαν στα μπαλκόνια και ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια, νεαροί τους φώναζαν «ας μην δουλεύατε σήμερα», ενώ άλλοι διαδηλωτές εμπόδιζαν τα πυροσβεστικά οχήματα να φθάσουν στο σημείο, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να καταφτάσουν στο σημείο πεζοί. Όπως αναφέρουν άτομα που βρίσκονταν κοντά στην τράπεζα, διαδηλωτές έριχναν πέτρες και άλλα αντικείμενα στο πυροσβεστικό όχημα, το οποίο καθυστέρησε να φτάσει στο σημείο σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα εξαιτίας της πορείας.


Συλλήψεις και προσαγωγές

Συνολικά, την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκαν 70 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 25 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στον εισαγγελέα οδηγούνται το μεσημέρι της Πέμπτης τα 25 άτομα πουσυνελήφθησαν τόσο στη διάρκεια των επεισοδίων, όσο και από την κατάληψητης οδού Ζαΐμη, κοντά στο Πολυτεχνείο. Στα δικαστήρια της πρώην σχολήςΕυελπίδων έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στουςσυλληφθέντες.

ZENITH