Skip to main content

Οι κερδοσκόποι «καίνε τα δάχτυλα τους»

Και τώρα ήρθε η ώρα «να καούν τα δάχτυλα των κερδοσκόπων». Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζουν από το πρωί παράγοντες των τραπεζικών dealing rooms την εικόνα που παρουσιάζουν οι χρηματιστηριακές αγορές σε ό
Και τώρα ήρθε η ώρα «να καούν τα δάχτυλα των κερδοσκόπων». Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζουν από το πρωί παράγοντες των τραπεζικών dealing rooms την εικόνα που παρουσιάζουν οι χρηματιστηριακές αγορές σε όλη την Ευρώπη.

Η πτώση των αγορών είναι μεγάλη κι εν πολλοίς δικαιολογείται από την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τον «αέρα» μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο. Η εξέλιξη αιφνιδίασε όλους όσοι επενδύουν βραχυπρόθεσμα και κερδοσκοπικά, αποσκοπώντας στο γρήγορο κέρδος, ακόμα και χωρίς να έχουν κάλυψη με ανάλογο αριθμό μετοχών στο χαρτοφυλάκιό τους. Γιατί βρέθηκαν κυριολεκτικά ....στον αέρα από σήμερα το πρωί κι έσπευσαν να πουλήσουν όσο - όσο για να καλύψουν τις θέσεις τους εγγράφοντας μεγάλες ζημίες.

Έτσι, οι γενικοί δείκτες συμπαρασύρονται προς τα κάτω, χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει που θα σταματήσει αυτό. Βεβαίως και οι ραντιέρηδες παίρνουν την εκδίκησή τους, χτυπώντας το ευρώ, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται λίγο πάνω από το επίπεδο του 1,22 έναντι του δολαρίου.

ZENITH