Skip to main content

Οι Κινέζοι δεν δίνουν μόνο, αλλά ζητάνε κιόλας...

Ποιος είπε ότι οι Κινέζοι της Cosco ήρθαν στην Ελλάδα μόνο για να δώσουν; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ...ζητάνε κιόλας.
Ποιος είπε ότι οι Κινέζοι της Cosco ήρθαν στην Ελλάδα μόνο για να δώσουν; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ...ζητάνε κιόλας. Συγκεκριμένα, στις χθεσινές συναντήσεις που είχαν με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, φέρεται να έθεσαν το θέμα της επιστροφής ΦΠΑ ύψους - κρατηθείτε - 7 εκατ. ευρώ, από παλιά χρωστούμενα. Αυτός ήταν κι ένας από τους όρους της ενεργοποίησης της συμφωνίας που υπογράφηκε με την ελληνική κυβέρνηση πριν από περίπου ένα χρόνο κι ήταν πάντα ένα από τα αγκάθια στις ελληνο-κινεζικές διαπραγματεύσεις.

Οι άνθρωποι από το Πεκίνο λοιπόν, που φαίνεται ότι έχουν «μνήμη ελέφαντα» ξανά ζήτησαν τα λεφτά χθες και δύσκολα, απ’ ό,τι φαίνεται θα κάνουν πίσω στην απαίτηση τους. Κατά τα άλλα, η χθεσινή μέρα, όπως και η σημερινή, κύλισε όπως αναμένονταν. Η Cosco άνοιξε τα χαρτιά της και είπε ότι ενδιαφέρεται όντως για το Θριάσιο Πεδίο και τη δημιουργία εκεί ενός μεγάλου διαμετακομιστικού κέντρου, μέσω του οποίου θα προωθούνται στην Ευρώπη τα κινεζικά προιόντα. Κατά συνέπεια, να μετατραπεί η χώρα μας σε «κινεζικό προγεφύρωμα» στην Ευρώπη.

Η απάντηση δεν αναμένεται να δοθεί «σήμερα», ούτε καν «αύριο». Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, όμως, ότι κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη διετία θα πρέπει να δοθεί μια απάντηση...

ZENITH