Skip to main content

Οι κρίσιμες 48 ώρες για την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς

Σήμερα ή το αργότερο αύριο ορίζεται σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων, ο οποίος θα αποτιμήσει την προσφορά, αλλά και τη συνολική κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.
Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνουν από σήμερα κιόλας οι διαδικασίες για την πώληση ή όχι της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ώρες (το αργότερο μέχρι αύριο) θα συνεδριάσει η αρμόδια διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να ορίσει το σύμβουλο ή του συμβούλους που θα αναλάβουν για λογαριασμό του δημοσίου να εξετάσουν την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς και να την αξιολογήσουν στο πλαίσιο της γενικότερης κατάστασης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος σήμερα.

 Κατά συνέπεια, η αποστολή τους δεν θα είναι μονοδιάστατη, αλλά θα έχει ιδιαίτερο μεγάλο εύρος, αφού θα πρέπει να ληφθούν υπόψη μια σειρά από παραμέτρους που άπτονται της συνολικότερης λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη, στο υπουργείο Οικονομικών, έχουν κατατεθεί προτάσεις ενδιαφέροντος από διάφορους ξένους οίκους, οι οποίοι θα επιδιώξουν να πάρουν τη δουλειά, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν κι από τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αναμένεται ότι μέσα στις επόμενες 45 μέρες θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση, σε ό,τι αφορά στην πρόταση της Πειραιώς, χωρίς να αποκλείεται η διοίκηση της τράπεζας να προχωρήσει στην κατάθεση και νέας βελτιωμένης προσφοράς, αν κι εφόσον το κρίνει απαραίτητο. Αυτό, όμως, θα εξαρτηθεί κυρίως από το αν θα υπάρξει ενδιαφέρον κι από τρίτους…

ZENITH