Skip to main content

Οι πρώτες δηλώσεις των νέων υπουργών

Στο προεδρικό μέγαρο προσέρχονται οι νέοι υπουργοί, οι αναπληρωτές και οι υφυπουργοί της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να ορκιστούν.

Στο προεδρικό μέγαρο προσέρχονται οι νέοι υπουργοί, οι αναπληρωτές και οι υφυπουργοί της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να ορκιστούν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του προγράμματός μας χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω» δήλωσε ο αναπληρωτής Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Χρειάζεται συμπαράσταση της κοινωνίας. Πρέπει να ξαναφιλιώσουμε αστυνομία και κοινωνία» είπε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον πρών υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη. Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία αρκέστηκε να δηλώσει: «θα τα καταφέρουμε». 

«Θα προσπαθήσω να εισάγω λίγο συντονισμό και συνεργασία. Το θέμα των Οικονομικών το χειρίζονται οι αρμόδιοι υπουργοί» είπε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε. Θα πάνε όλα καλά» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματός της. Σημείωσε ότι ο πρώτος στόχος είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Θα πάμε καλά» ανέφερε και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε ότι ο τομέας του είναι δύσκολος και δημιουργικός.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι για το υπουργείο είνα ημέρα πένθους για τα δύο παιδιά που χάθηκαν στην Ισπανία, ενώ πρόσθεσε ότι «αρχίζει νέα μέρα που φέρνει την ελπίδα».  «Έχω μάθει στη ζωή μου να συντονίζω πράγματα. Ευχαριστώ τον Π. Καμμένο για την ευκαιρία που μου έδωσε» είπε ο Τέρενς Κουικ υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

«Στην Αριστερά δεν πηγαίνουμε για να έχουμε υπουργεία. Τιμή μου που θα υπηρετήσω αυτή τη διαπραγμάτευση» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλωτός, αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Σχέσεων. «Ο ελληνικός λαός θα δει πολλές ουσιαστικές αλλαγές στην Παιδεία. Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες του λαού» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.

 

 

 

 

 

 

ZENITH