Skip to main content

Οι πρώτες εικόνες από την ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες εικόνες μέσα από το εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της ομηρίας στην οποία ο Αμεντί Κουλιμπαλί δολοφόνησε τέσσερις πολίτες, πριν πέσει νεκρός

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει το Daily Mail, τις πρώτες εικόνες μέσα από το εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της ομηρίας στην οποία ο Αμεντί Κουλιμπαλί δολοφόνησε τέσσερις πολίτες, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας τους καταστήματος φαίνονται τα άψυχα σώματα των ομήρων που εκτέλεσε ο τρομοκράτης, ενώ διακρίνεται και ένα άδειο καροτσάκι μωρού στη μέση των διαδρόμων, που είναι γεμάτοι από αφημένα ψώνια.

Σε μια άλλη εικόνα που κόβει την ανάσα, ο Κουλιμπαλί είναι στο πίσω μέρος του καταστήματος, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ ένας υπάλληλος είναι στον τοίχο με τα χέρια του υψωμένα.

Η ώρα όπως καταγράφεται στην εικόνα είναι 13.40 το μεσημέρι, δηλαδή σχεδόν τέσσερις ώρες πριν από την έφοδο της αστυνομίας στις 17.21 το απόγευμα (τοπική ώρα).

Σε άλλες εικόνες, κάποιοι από τους ομήρους προσπαθούν να φτάσουν τις κάμερες στο ταβάνι, ύστερα από εντολή του Κουλιμπαλί να τις καταστρέψουν.

Το υλικό διατηρήθηκε γιατί καταγράφηκε σε σκληρό δίσκο και όχι μέσα στις ίδιες τις κάμερες ασφαλείας.

Άλλη εικόνα δείχνει έντρομους τους ομήρους συγκεντρωμένους κοντά στα ταμεία, λίγη ώρα μετά την εισβολή του τρομοκράτη στο παντοπωλείο λέγοντας “Ξέρετε ποιός είμαι”

Συνολικά, 19 άτομα παγιδεύτηκαν στο κατάστημα στο ανατολικό Παρίσι για αρκετές ώρες την προηγούμενη βδομάδα, ενώ τέσσερις από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.

Πρόκειται για τους Γιόχαν Κόεν, Γιόαβ Χατάμπ, ο Φρανσουά Μισέλ Σααντά και ο Φιλίπ Μπραχάμ. Τα τέσσερα θύματα κηδεύτηκαν στο Ισραήλ την Τρίτη.

 

Image
78_1421254558501

Image
54_1421251683306

Image
10_1421257992604

Image
61_1421252478106
Business Story
Off

ZENITH