Skip to main content

Οι πρώτοι προβληματισμοί για το σχέδιο διάσωσης πιέζουν το ευρώ...

Οι πρώτοι ενδοιασμοί για την επόμενη μέρα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα τα ξημερώματα από το έκτακτο συμβούλιο EcoFin άρχισαν να αποτυπώνονται στις αναλύσεις των ξ
Οι πρώτοι ενδοιασμοί για την επόμενη μέρα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα τα ξημερώματα από το έκτακτο συμβούλιο EcoFin άρχισαν να αποτυπώνονται στις αναλύσεις των ξένων οίκων. Τις τελευταίες ώρες ολοένα και συχνότερα, από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ αλλά και την Ασία, ακούγονται φωνές που υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως το πακέτο που ανακοινώθηκε τα τελευταία 24ωρα να μην επαρκέσει, για να φέρει σε πέρας το μεγάλο έργο το οποίο υποτίθεται ότι θα πρέπει να υπηρετήσει. Το γεγονός αυτής της ...υπόκωφης αμφισβήτησης άρχισε ήδη να αποτυπώνεται και στις αγορές και ειδικότερα αυτή του συναλλάγματος και των ισοτιμιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ευρώ, έναντι του δολαρίου, έχασε σήμερα σχεδόν όλα τα κέρδη που σημείωσε χθες, καθώς διαπραγματεύεται ήδη κάτω από την ισοτιμία του 1,27, η οποία θεωρείται και είναι «προβληματική». Πριν λίγο διαμορφώνονταν στο 1,2694, γεγονός το οποίο συνεπάγεται απώλειες της τάξης του 0,0095 σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Κατά συνέπεια, το υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

ZENITH