Skip to main content

Οι τελευταίες παρατηρήσεις στο ασφαλιστικό σήμερα

Το ασφαλιστικό - εργασιακό νομοσχέδιο αναμένεται ότι θα πάρει σήμερα το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο που συγκαλεί ο πρωθυπουργός.
Το ασφαλιστικό - εργασιακό νομοσχέδιο αναμένεται ότι θα πάρει σήμερα το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο που συγκαλεί ο πρωθυπουργός, στις 2 το μεσημέρι.

Παρ΄ όλα αυτά, ακόμα και σήμερα, μετά τη συζήτηση, το τελικό κείμενο δεν πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα. Κι αυτό γιατί συμβατική υποχρέωση των συναρμόδιων υπουργών Οικονομικών και Εργασίας θα είναι να συμπεριλάβουν τις παρατηρήσεις των συναδέλφων τους στο σχετικό κείμενο ή τουλάχιστον όποιων από αυτές είναι δυνατόν.

Το πιθανότερο είναι ότι το τελικό νομοσχέδιο θα πάρει την άγουσα για τη Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εκτός κι αν ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος αιφνιδιάσει την τελευταία στιγμή και καταθέσει το κείμενο την Παρασκευή το απόγευμα. Τουλάχιστον ένα τέτοιο σενάριο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να συζητηθούν τα σχέδια νόμου για τη δημιουργία του χρηματοπιστωτικού ταμείου, το λεγόμενο νομοσχέδιο δημοσιονομικής ευθύνης, που είναι μια εκ βάθρων αλλαγή του τρόπου κατάρτισης, συζήτησης, ψήφισης, εκτέλεσης, παρακολούθησης του Προϋπολογισμού και συνολικά των δαπανών στη γενική κυβέρνηση, αλλά και το ν/σ για το δημόσιο ασφαλιστικό.

ZENITH