Skip to main content

«Οι θεσμοί θα έρθουν στα υπουργεία σας...»

Αν συναντήσουν... εμπόδια από τους υπουργούς, τα τεχνικά κλιμάκια έχουν σαφή οδηγία να πάρουν το πρώτο αεροπλάνο και να επιστρέψουν στις Βρυξέλλες.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας(θεσμοί). Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη φορά, οι εντολές που έχουν είναι πολύ συγκεκριμένες: Θα επισκεφθούν επί τόπου υπουργεία και θα συναντηθούν με στελέχη που πρέπει για να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που θέλουν. Επί αυτού, θα πρέπει να είναι ανυποχώρητοι. Σε διαφορετική περίπτωση – σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν – θα πάρουν το πρώτο αεροπλάνο και θα επιστρέψουν στις Βρυξέλλες.

Η ελληνική κυβέρνηση τελεί εν γνώσει αυτών των σαφών οδηγιών και για το λόγο αυτό παρενέβη ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να μην γίνει καμία ...παρεξήγηση. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι δόθηκε εντολή – σαφής και κατηγορηματική – προς τους εμπλεκόμενους υπουργούς, να δεχθούν στα γραφεία τους τα κλιμάκια και να τους διευκολύνουν στο έργο τους. Το θέμα, βεβαίως, είναι αν αυτοί θα υπακούσουν στην πράξη.

Για να γίνει σαφές, πάντως, πόσο αποφασισμένοι είναι αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, επέστησε την προσοχή στον κ. Τσίπρα, κατά την τελευταία συνάντηση τους. Ανάλογη, μάλιστα, ήταν και προτροπή που του έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο...

ZENITH