Skip to main content

Οι Θεσσαλονικείς στη «σκιώδη» κυβέρνηση του «Ποταμιού»

Οι θέσεις που αναλαμβάνουν στο νέο σχήμα του κόμματος υποψήφιοι και στελέχη από τη Θεσσαλονίκη και τα γραφεία του «Ποταμιού» στην πόλη.

του Τάσου Τασιούλα

Περίπλοκο και πολυμελές σχήμα, με αξιοποίηση ωστόσο πολλών στελεχών του, επέλεξε για να κάνει την πολιτική και κοινοβουλευτική δουλειά το «Ποτάμι». Στους 32 τομείς πολιτικής περιλαμβάνονται και αρκετά πρόσωπα από τη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο σχήμα προβλέπεται να επεξεργάζεται όλη την πολιτική και την αντιπολιτευτική ρητορική του κόμματος και να λειτουργεί σαν «σκιώδης» κυβέρνηση.

Το σχήμα, παρά τις… μουρμούρες για το μέγεθός του και τα ερωτήματα για την αποτελεσματικότητά του, πρέπει πρώτα να λειτουργήσει και να δείξει εάν όντως μπορεί να παράγει έργο και πολιτική και μετά να κριθεί, τόνιζαν στελέχη του «Ποταμιού» στη Θεσσαλονίκη.

Οι Θεσσαλονικείς του «Ποταμιού», που μετέχουν στο σχήμα είναι πολλοί.

Στον τομέα της Δικαιοσύνης στους εμπειρογνώμονες περιλαμβάνεται ο υποψήφιος της Β’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κωνσταντίνου και η υποψήφια της Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννα Παναγοπούλου και οι δυο δικηγόροι.

Στον τομέα της Μεταναστευτικής Πολιτικής ο υποψήφιος της Α’ Θεσσαλονίκης, επίσης δικηγόρος, Γιώργος Τσαούσης, ανέλαβε συντονιστής.

Στον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εμπειρογνώμονας είναι η βιολόγος, ολιστική θεραπεύτρια, ψυχοθεραπεύτρια και υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Παπανικολάου.

Στους εμπειρογνώμονες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνεται ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, που ήταν υποψήφιος στην Α’ εκλογική περιφέρεια.

Στον τομέα του Τουρισμού επικεφαλής και πολιτική υπεύθυνη είναι η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Ταχιάου.

Στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συντονιστής ανέλαβε ο αγρότης υποψήφιος στη Β’ Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Ξεφτέρης.

Στον τομέα Οικονομικών στους εμπειρογνώμονες περιλαμβάνεται η Χριστίνα Φαρδή, που έχει τα οργανωτικά του «Ποταμιού» στη Θεσσαλονίκη.

Στον τομέα Εξαγωγικής Πολιτικής ρόλο πολιτικού υπεύθυνου έχει ο προγραμματιστής υποψήφιος στη Β’ Θεσσαλονίκης, Τρύφωνας Τριανταφυλλίδης, ενώ στους εμπειρογνώμονες περιλαμβάνεται ο υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, επιχειρηματίας – νομικός, Φάνης Ουγγρίνης και ο υποψήφιος στη Β’ Θεσσαλονίκης, οικονομολόγος – επιχειρηματίας, Νίκος Νυφούδης.

Στον τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης εμπειρογνώμονας είναι η καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες Μπροστά» και υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης, Νιόβη Παυλίδου.

Στον τομέα Πολιτισμού συντονίστρια αναλαμβάνει η δικηγόρος υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης, Αφροδίτη Τρουπιώτη.

Πολιτική υπεύθυνη και επικεφαλής στον τομέα Πρόνοιας αναλαμβάνει η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου.

Το γραφείο Θεσσαλονίκης

Για τη δημιουργία και λειτουργία γραφείου του «Ποταμιού» στη Θεσσαλονίκης, που είναι σε εκκρεμότητα, το θέμα ετέθη αμέσως μετά τις εκλογές και η αλήθεια είναι ότι ψάχνουν όλοι τη φόρμουλα ώστε να λειτουργήσει μια έδρα για το κόμμα.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν ότι ζητήθηκε από τις δυο βουλευτίνες της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Ταχιάου και Κατερίνα Μάρκου, να χρηματοδοτήσουν το ενοίκιο του γραφείου (με 250 ευρώ μηνιαίως έκαστη), διαψεύδονται από τις ίδιες.

Έτσι κι αλλιώς και οι δυο συνεισφέρουν στο κόμμα το 20% της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσής τους (1.200 ευρώ έκαστη), ενώ η μεν κ. Μάρκου διαθέτει ήδη γραφείο στη Θεσσαλονίκη, η δε κ. Ταχιάου νοίκιασε χώρο και τον ετοιμάζει προκειμένου να λειτουργήσει και η ίδια γραφείο.

«Πρώτη φορά το ακούω. Δε μου ζητήθηκε τίποτα τέτοιο», δήλωσε στη Voria.gr η κ. Μάρκου.

Ανάλογη και η απάντηση της κ. Ταχιάου: «Ουδέποτε ετέθη θέμα από το κόμμα για τα γραφεία της Θεσσαλονίκης κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ανά πάσα ώρα και στιγμή είμαι έτοιμη να φιλοξενήσω το κόμμα στο γραφείο που ετοιμάζω στη Θεσσαλονίκη».
 

ZENITH