Skip to main content

Οι Τούρκοι ζητούν εξηγήσεις από τον Ιταλό Πρωθυπουργό

Η αντίδραση του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, στις δηλώσεις του Ματέο Ρέντσι, ο οποίος σχολίασε αρνητικά την παρουσία του στην διαδήλωση του Παρισίου κατά της ισλαμικής βίας.

Απειλητική προς την Ιταλία ήταν η αντίδραση του κ. Αχμέτ Νταβούτογλου στις δηλώσεις του Ιταλού Πρωθυπουργού κ. Ματέο Ρέντσι, ο οποίος σχολίασε αρνητικά την παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού στην διαδήλωση του Παρισίου κατά της ισλαμικής βίας.

Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT, ο κ. Νταβούτογλου απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο αεροσκάφος κατά την επιστροφή του στην Τουρκία από τις Βρυξέλλες.

Σχολίασε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του κ. Ρέντσι για την συμμετοχή του στην πορεία στο Παρίσι, υπογραμμίζοντας ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Ιταλό Πρωθυπουργό. «Αν ο Ιταλός Πρωθυπουργός δεν βγει να δώσει εξηγήσεις θα απαντήσουμε με πολύ σκληρό τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο κ. Νταβούτογλου μίλησε και για την τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία παρόλο που δεν καταδικάζει την Τουρκία για τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, εν τούτοις δεν έγινε αρεστή στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι απέστειλαν ενημερωτικό σημείωσε σε όλους του ευρωβουλευτές, υπογραμμίζονται ότι η έκθεση είναι μονομερής. Πρόσθεσε δε ότι θα στείλουν πίσω με διάβημα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όταν την λάβουν.

Ο Μακεδών

ZENITH