Skip to main content

Οι τραπεζικές ευκολίες πληρωμής για τα δάνεια

Αργά αλλά σταθερά, ο ανταγωνισμός στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα άρχισε να λειτουργεί. Μετά την Εθνική, η μια μετά την άλλη, οι τράπεζες σήκωσαν το γάντι.
Αργά αλλά σταθερά, ο ανταγωνισμός στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα άρχισε να λειτουργεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Μετά την απόφαση της Εθνικής να προχωρήσει σε «διευκολύνσεις» ως προς την αποπληρωμή δανείων, που αφορούν σε δημοσίους υπαλλήλους, η μια μετά την άλλη, οι τράπεζες σήκωσαν το γάντι κι όχι απλώς απάντησαν σε αυτή την κίνηση της Εθνικής, αλλά σε πολλές περιπτώσεις προχώρησαν ακόμα πιο μακριά και πιο... γενναία.

Ο λόγος; Εν αντιθέσει με ό,τι ίσχυε παλαιότερα, η κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων θεωρείται σήμερα ότι είναι η πιο ελκυστική για το σύνολο του πιστωτικού συστήματος, λόγω της σταθερότητας του εισοδήματός της. Κατά συνέπεια, προσαρμόζοντας τις δόσεις με βάση το εισόδημα, εξασφαλίζουν την αποπληρωμή των δανείων. Το θέμα είναι αν αυτή η κίνηση θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα. Μόνο που εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο επικίνδυνα και γι΄ αυτό και οι αναμενόμενες κινήσεις, αν τελικώς γίνουν, θα είναι πολύ πιο συντηρητικές.

ZENITH