Skip to main content

Οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ, αν...

Πηγές που βρίσκονται σε βαθιά γνώση του γαλάζιου παρασκηνίου αναφέρουν ότι στην περίπτωση Σαμαρά, αυτό το οποίο θα εφαρμοσθεί θα είναι το «μοντέλο Έβερτ».

Θα γίνουν κινήσεις αλλαγής στην κορυφή της Νέας Δημοκρατίας στο προσεχές διάστημα; Όποιος βιαστεί να πει πως «όχι», απλά καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί. Οι πληροφορίες της Voria.gr από πηγές που βρίσκονται σε βαθιά γνώση του γαλάζιου παρασκηνίου αναφέρουν ότι στην περίπτωση Σαμαρά, αυτό το οποίο θα εφαρμοσθεί θα είναι το «μοντέλο Έβερτ». Δηλαδή, δεν θα γίνει μια ευθεία αμφισβήτηση της αρχηγίας του, αλλά μια σταδιακή αποδόμηση του, σε ένα εύλογο βάθος χρόνου, εφόσον βεβαίως το επιτρέψουν οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Ανοικτά θέμα ανατροπής του, εκ των πραγμάτων, σε αυτή την φάση δεν θα μπορούσε να τεθεί για έναν απλό λόγο: Λείπει η ηγετική φυσιογνωμία που θα έθετε το ζήτημα επισήμως. Υπό προϋποθέσεις, το ρόλο αυτό θα μπορούσε να παίξει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν σήκωσε το μαντήλι από την πρώτη στιγμή, η πιθανότητα αυτή αδυνατίζει. Οι πληροφορίες λένε πως η ίδια το ήθελε, όμως οι συγκυρίες δεν ήταν θετικές. Το γεγονός ότι έχασε την πρωτιά στην Α' Αθηνών (τελικώς εξελέγη τρίτη) της στοίχισε πολύ από πλευράς πρεστίζ, ενώ, συν τοις άλλοις, στο πάλε ποτέ «μητσοτακικό στρατόπεδο» εμφανίστηκε και έτερος δελφίνος. Ο λόγος αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα διεκδικήσει ρόλο αν και όποτε τεθεί θέμα αρχηγίας στην ΝΔ. Και μάλιστα, όπως λέγεται, με την ...πατρική έγκριση, καθώς «η Ντόρα είχε την ευκαιρία, αλλά την έχασε».

Ο έτερος διεκδικητής της αρχηγίας της ΝΔ - είτε τώρα είτε στο μέλλον, αναλόγως του ποιου σεναρίου θα βρει τελικά εφαρμογή - θα είναι ο κ. Νίκος Δένδιας. Έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά στην Β' Αθηνών, αν και πρωτοεμφανιζόμενος εκεί και με τις ευλογίες της καραμανλικής πτέρυγας, όπως λέγεται, δείχνει αυτή τη στιγμή να είναι το μεγάλο φαβορί. Ο ίδιος λέει ότι «δεν βιάζεται». Αν ισχύει αυτό, τότε προσθέτει άλλο ένα «όπλο» στη φαρέτρα του.

Τέλος, συγκρατήστε κι ένα ακόμα όνομα, το οποίο, όπως λέγεται, προετοιμάζεται εντατικά στο παρασκήνιο: Όλγα Κεφαλογιάννη. Με ισχυρά οικονομικό-επιχειρηματικά ερείσματα και πετυχημένο έργο στον τομέα δράσης που της ανατέθηκε, βάζει τώρα τον πήχη πολύ ψηλότερα. Έστω κι αν δεν το παραδέχεται.
 

ZENITH