Skip to main content

Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ!

Το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά διανύει τη φάση του… αυτοπροσδιορισμού του! Όπως είπε ένας σύνεδρος της ΝΔ, από το βήμα των ομιλητών, μόνο η ΝΔ έχει αυτή τη δυνατότητα, να… αυτοπροσδιορίζεται! Της Μελίνας
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά διανύει τη φάση του… αυτοπροσδιορισμού* του! Όπως είπε ένας σύνεδρος της ΝΔ, από το βήμα των ομιλητών, μόνο η ΝΔ έχει αυτή τη δυνατότητα, να… αυτοπροσδιορίζεται! Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, τα λόγια τα πολλά και τα μεγάλα, δεν τα ακούσαμε πρώτη φορά, σε μάζωξη κόμματος, είτε εκείνου που αυτοπροσδιοριζεται είτε των «άλλων» των μη…αυτοπροσδιορισμένων!

Απορίας άξιο είναι γιατί δεν είπαν απλά και στα ίσια ότι «καθαρίζουν» το τοπίο, για να πάνε παρακάτω; Αν και θα έπρεπε, ελεύθερα και αβίαστα στο χώρο τους (σε γήπεδο του καράτε), να διατυπώσουν ανοικτά τις απόψεις τους, για τα ανάξια «συντρόφια» και πάλι φίλοι θα ήταν. Αντ΄ αυτού μίλησαν για «επαναπροσδιορισμό σχέσεων και επαναξιολόγηση συμπεριφορών», ενώ απέφυγαν να πουν ότι ως εδώ και μη παρέκει: «Ήρθε ο καιρός να φύγουν οι …τιποτένιοι, μπας και ξανακερδίσουμε την εξουσία!»

Πάντως οι Σαμαρικοί φωτογράφισαν τα πρόσωπα που δεν θα πρέπει να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ως μια πράξη… αυτοκάθαρσης ή όπως προτιμούν να λένε αυτοπροσδιορισμού της παράταξής τους. Μάλιστα, θύμισαν «ότι το ίδιο συνέβη και το 2007, το ίδιο συνέβη και με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004». Σύμφωνα με όσα δήλωσαν, από το πόντιουμ του 8ου συνεδρίου, στο μέλλον οι υποψήφιοι θα «εξετάζονται» κυρίως στην πολιτική κουλτούρα, εμπειρία και… ήθος. Πρότειναν επίσης να δοθεί ένα τέλος στα πρόσωπα «που –δήθεν- φέρνουν σταυρούς, γιατί έχουν αριστοκρατική καταγωγή ή ακόμη επειδή «γράφουν» στο γυαλί και είναι αναγνωρίσιμοι!» Τέλος, άφησαν να εννοηθεί ότι η διαδικασία για την αναζήτηση των νέων «εντίμων και ηθικών» υποψηφίων που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα, αλλά και την ουσία του πολιτικού συστήματος, έχει ήδη αρχίσει!


*Αυτοπροσδιορισμός όπως λέμε αυτοκάθαρση

ZENITH