Skip to main content

Οικονομικά κίνητρα για νέες θέσεις εργασίας στη Σερβία

Οικονομικά κίνητρα σε επενδυτές για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας παρέχει η σερβική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Σερβίας.
Οικονομικά κίνητρα σε επενδυτές για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας παρέχει η σερβική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Σερβίας, Μλάντζαν Ντίνκιτς. Όπως είπε, για κάθε νέα θέση εργασίας που θα προστεθεί στην αγορά, από τον επόμενο μήνα, η Σερβία θα παρέχει 10.000 ευρώ στον επενδυτή που θα τη δημιουργήσει.

Η σερβική κυβέρνηση διπλασιάζει το ποσό των οικονομικών κινήτρων για τη δραστηριοποίηση των επενδυτών.

Από το 2006, που ενεργοποιήθηκε ο «μηχανισμός» των κινήτρων, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 17.000 νέες θέσεις εργασίας και το ποσό που παρείχε η κυβέρνηση στους επενδυτές, για κάθε νέα θέση εργασίας, κυμαινόταν από 1.000 μέχρι 5.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση εξετάζει και τη μείωση, κατά 10%, του φόρου εισοδήματος, με στόχο η Σερβία να καταστεί περισσότερο ελκυστική, ως επενδυτικός προορισμός.

«Στοχεύουμε στην ενθάρρυνση του ανταγωνισμού, την προσέλκυση επενδύσεων και την ώθηση των εξαγωγών», ανέφερε ο κ. Ντίνκιτς. Η κυβέρνηση ελπίζει πως το 2010 η χώρα θα προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν βασικό «εργαλείο» για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH