Skip to main content

Οικονομικές μεταρρυθμίσεις προωθεί ο Θαπατέρο

Το πακέτο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί την ερχόμενη Τετάρτη, θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τόνισε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός.
Το νομοσχέδιο με το πακέτο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί την ερχόμενη Τετάρτη, θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στη χειμαζόμενη οικονομία, τόνισε σήμερα ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουΐς Ροδρίγεθ Θαπατέρο.

Η κυβέρνηση παρουσίασε την Παρασκευή το νομοσχέδιο στους επιχειρηματίες και τα συνδικάτα, έπειτα από την αποτυχία της προσπάθειας να επιτευχθεί συναίνεση στις μεταρρυθμίσεις κατά τις τριμερείς διαβουλεύσεις.

«Θα διευκολύνει την δημιουργία θέσεων εργασίας, εργασιακή σταθερότητα και μεσοπρόθεσμα θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη για την ισπανική οικονομία», τόνισε ο Θαπατέρο σε συνέντευξη Τύπου.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης προβλέπουν τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων των απασχολουμένων, ενώ παράλληλα θα παράσχει την απαραίτητη ευελιξία στις επιχειρήσεις για να προσαρμοσθούν στις δύσκολες συνθήκες, τόνισε ο ίδιος.

Οικονομολόγοι εκτιμούν πως η μεταρρύθμιση της άκαμπτης εργατικής νομοθεσίας στην Ισπανία αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα για την ανάκαμψη της παραγωγικότητας και την αποτελμάτωση της οικονομίας, η οποία δεινοπαθεί μετά την κατάρρευση της ΄φούσκας΄ στον κατασκευαστικό τομέα.

Αντίθετα με τα εργατικά συνδικάτα, που καταγγέλλουν τα μέτρα ως ενδοτικά προς τους επιχειρηματίες, ο ισπανικός Τύπος εκφράζεται σήμερα υποστηρικτικά προς το πακέτο που παρουσίασε ο Θαπατέρο. Τόσο η δεξιά Ελ Μούνδο, όσο και η αριστερή Ελ Παΐς υπογραμμίζουν τη σημασία της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

ZENITH