Skip to main content

Οικονομική ενίσχυση της Αλβανίας για την ανάπτυξη του τουρισμού

Ποσό ύψους 10 εκατ. δολαρίων θα διαθέσει η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης στη χώρα για την ενίσχυση του τουριστικού της προϊόντος.
Το ποσό των 10 εκατ. δολαρίων θα διαθέσει στην Αλβανία για την ανάπτυξη του τουρισμού, η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID), σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Τουρισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλημάτων της χώρας, Σουζάνα Τούρκου.

Η κ. Τούρκου, στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργανώθηκε από το υπουργείο και την Ένωση Ξένων Επενδυτών στην Αλβανία (FIAA), τόνισε ότι ο τουριστικός πλούτος της Αλβανίας δίνει μια ανεξάντλητη, αναπτυξιακή δυναμική στους ενδιαφερόμενους τουριστικούς παράγοντες.

Ακόμα, η υφυπουργός σημείωσε ότι πρωταρχικός στόχος του αναπτυξιακού σχεδιασμού για τον τουρισμό είναι η παροχή ποιοτικού προϊόντος και απώτερος σκοπός η αναζωογόνηση του τομέα.

Από μέρους της, η διευθύντρια της USAID στην Αλβανία, Ρομπέρτα Μαχόνεϊ, υπογράμμισε ότι ο συντονισμός των αλβανικών και των ξένων επενδυτικών σχημάτων, με στόχο την αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών, θα δημιουργήσει θετικό κλίμα για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού.

Καταλήγοντας η κ. Μαχόνεϊ επισήμανε τον καταλυτικό, όπως δήλωσε, ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός στην ανάπτυξη της αλβανικής οικονομίας.

ZENITH