Skip to main content

Οικονομική συνεργασία Αλβανία-Σερβία

Νέο κεφάλαιο ανοίγει στην οικονομική συνεργασία της Αλβανίας με τη Σερβία, δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Σέρβο υπουργό Ενέργειας και Ορυχείων
Νέο κεφάλαιο ανοίγει στην οικονομική συνεργασία της Αλβανίας με τη Σερβία δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Σέρβο υπουργό Ενέργειας και Ορυχείων, Πέταρ Σκούντριτς, στα Τίρανα.

Ο κ. Μπερίσα, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας ενημέρωσης της αλβανικής κυβέρνησης, υπογράμμισε πως η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών θα έχει οφέλη για τους πολίτες της Αλβανίας και της Σερβίας.

«Η συνάντηση συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδίως στον τομέα της ενέργειας», είπε ο κ. Μπερίσα, απευθυνόμενος στον κ. Σκούντριτς και τα μέλη της σερβικής επιχειρηματικής αποστολής που συνοδεύουν τον Σέρβο αξιωματούχο.

Από την πλευρά του, ο Σέρβος υπουργός υπογράμμισε πως η θέση της Σερβίας για το ζήτημα του Κοσόβου «δεν θα πρέπει να παρεμποδίσει την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων» μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας. Ο κ. Σκούντρις πρόσθεσε πως η επίσκεψή του στα Τίρανα και η συνάντησή του με τον κ. Μπερίσα σηματοδοτεί την έναρξη της περιφερειακής συνεργασίας στο πεδίο της οικονομίας.

ZENITH