Skip to main content

Οικονόμου: «Το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογή Μπακογιάννη»

Επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της υποψήφιας προέδρου της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, Γιάννης Οικονόμου.
«Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στην οικονομία και η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να απεγκλωβιστεί από τον προεκλογικό του λαϊκισμό αποδεικνύουν ότι είναι ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα και ότι η μόνη ελπίδα για το ΠΑΣΟΚ είναι μια ανίσχυρη αντιπολίτευση, μια αδύναμη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υποψήφιας προέδρου της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη, και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Οικονόμου.

«Γι΄ αυτό, το σύστημα ΠΑΣΟΚ δίνει τα ρέστα του, για να αποτρέψει την εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Γι΄ αυτό επιθυμεί μικρή φοβική Νέα Δημοκρατία περιχαρακωμένη και περικυκλωμένη γύρω απο τον εαυτό της», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι αρχηγό θα βγάλουν, ωστόσο, οι νεοδημοκράτες, που θέλουν μια περήφανη παράταξη, σύγχρονη κεντροδεξιά, που θα διευρύνει συνεχώς την πολιτική και κοινωνική της επιρροή.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη εγγυάται τη δημιουργία μιας μεγάλης Νέας Δημοκρατίας, μιας δυνατής ευρωπαικής κεντροδεξιάς. Σε ό,τι αφορά στην πρόταση που απηύθυνε η κα Μπακογιάννη για τηλεοπτικό διάλογο, ο κ. Οικονόμου είπε πως σε αντίθεση με όσα υποστηρίχθηκαν, ο διάλογος ενώνει, «δεν γίνεται για να τσακωνόμαστε. Και οι τρεις υποψήφιοι είναι πολιτισμένοι άνθρωποι, ξέρουν πως μπορούν να συζητήσουν, χωρίς να πληγώσουν την παράταξη, χωρίς να πληγώσουν την ενότητα. Ο διάλογος αναδεικνύει τη δύναμη των ιδεών, των προτάσεων και των πολιτικών, με τις οποίες θα πάει η Νέα Δημοκρατία μπροστά».

Ακολούθως είπε πως «πάνω σε αυτά έχει επενδύσει η κα Μπακογιάννη και με αυτά θα κάνει τη Νέα Δημοκρατία πολιτική και ιδεολογική πρωτοπορία στον τόπο». Συμπλήρωσε, δε, πως «είναι κρίμα που δεν θα έχουν οι νεοδημοκράτες τη δυνατότητα να ακούσουν επιχειρήματα, προτάσεις, πολιτικές και ιδέες, και μάλιστα όταν το 2009 ο διάλογος είναι κάτι που δυναμώνει και που ενώνει τα κόμματα».

Επίσης, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι οι κύριοι Ανδρεουλάκος και Καραγκούνης και η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη έκαναν δηλώσεις υποστήριξης της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη και ανακοίνωσε ότι η τελευταία κατέθεσε αγωγή, την οποία υπογράφει η βουλευτής Α΄ Αθηνών και δικηγόρος, Ελίζα Βόζεμπερκ, για τη «χυδαία επίθεση που δέχθηκε απο την εφημερίδα ΒΕΤΟ».

Σε ερώτηση ποια είναι η απάντηση στον κ. Σαμαρά, ο οποίος, στις ομιλίες του χθες, είπε ότι ακόμα περιμένει ονοματεπώνυμα των «γκόλντεν μπόις», για τα οποία μιλάει η κα Μπακογιάννη, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «αυτά είναι γνωστά, έχει τοποθετηθεί η κα Μπακογιάννη, δεν είναι γνωστά τα ονόματα των μηχανισμών που δήθεν στηρίζουν την κα Μπακογιάννη».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH