Skip to main content

«Όλα για τον πολίτη!» είναι το κεντρικό μήνυμα της διοργάνωσης της 7ης Polis

615 εκθέτες από 24 χώρες συμμετέχουν στην 7η POLIS, την οποία πλαισιώνει ένα δυναμικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων από 26-29 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
 Με κεντρικό μήνυμα των εργασιών της «Όλα για τον πολίτη!» και με ένα ιδιαίτερα δυναμικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων  η 7η Polis, με τη συνδιοργανωτική φροντίδα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α), φιλοδοξεί και ευελπιστεί να προσφέρει το πλέον κατάλληλο βήμα ανάπτυξης συνεργασιών αλλά και γόνιμου προβληματισμού για μια σειρά επίκαιρων και σημαντικών θεμάτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον πολίτη.
Σε συνέντευξη που δόθηκε χθες από τον πρόεδρο της Helexpo  κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλο , παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου   της ΕΕΤΑΑ ΑΕ κ. Ιωάννη Γκογκοζώτου παρουσιάστηκαν τα στοιχεία της 7ης Polis, που διοργανώνεται από 26-29 του μηνός στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Θωμόπουλος ανέφερε ότι στην 7η Polis συμμετέχουν 615 εκθέτες από 24 χώρες με ένα δυναμικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Τα εγκαίνια  θα γίνουν από  από την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κα. Θεοδώρα Τζάκρη την Πέμπτη, στις 8μμ. Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., κ. Ιωάννης Γκογκοζώτος, επεσήμανε την πολύ μεγάλη συμμετοχή των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη φετινή POLIS (Υπουργεία, Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων, Δήμοι, Κοινότητες, Περιφέρειες, Νομαρχίες, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Αναπτυξιακές Επιχειρήσεις και Εταιρείες, Σύνδεσμοι, Συνεταιρισμοί και Ιδιωτικές Επιχειρήσεις), καθώς επίσης και ιδιωτικών επιχειρήσεων, που οι υπηρεσίες και τα προϊόντα τους αφορούν την Τ.Α. και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Παράλληλα, επεσήμανε τη σημασία της αποκέντρωσης στο διοικητικό σύστημα της χώρας. Κληθείς να σχολιάσει την πρόοδο και προοπτική της αποκέντρωσης στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Γκογκοζώτος εξέφρασε την άποψη ότι η αποκέντρωση και συγκεκριμένα η εκχώρηση αρμοδιοτήτων προς τους ΟΤΑ αποτελεί πλέον μονόδρομο, ενώ επίσης τάχθηκε υπέρ της προώθησης από την πολιτεία του θεσμού της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

ZENITH