Skip to main content

Όλες οι προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα εντοπίστηκαν στη Ν. Φιλαδέλφεια

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» οδηγούνται σήμερα στην ανακρίτρια.
Σκληροί δίσκοι υπολογιστή και ψηφιακοί δίσκοι, που περιέχουν όλες τις προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα, εντοπίστηκαν σε όχημα στη Ν. Φιλαδέλφεια, όπου άλλωστε έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες για τη γιάφκα με τον οπλισμό της οργάνωσης. Φύλλο και φτερό μονοκατοικία στην Κυψέλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο όχημα ενός εκ των κατηγορουμένων, το οποίο εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Ν. Φιλαδέλφεια βρέθηκαν σκληροί δίσκοι και CD ROM, που περιέχουν όλες τις προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς και προσχέδια προκηρύξεων.

Ακόμη, μέσα στο όχημα εντοπίστηκε ένα πιστόλι, το οποίο έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες σε μονοκατοικία στην οδό Μηδείας 5 στην Κυψέλη. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής στην εν λόγω μονοκατοικία έχουν εντοπισθεί σημαντικά και αξιοποιήσιμα ευρήματα.

Εν τω μεταξύ, σε κοντινή απόσταση από την μονοκατοικία, στην οδό Δροσοπούλου, εντοπίστηκε σακίδιο με ένα πιστόλι και διαρρηκτικά εργαλεία.

Το περιεχόμενο του σακιδίου εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών το πιστόλι είναι πιθανότητα ρεπλίκα και δεν σχετίζεται με την υπόθεση της τρομοκρατίας.

Εξάλλου, εντός των επομένων 24ώρων αναμένονται και τα αποτελέσματα των συγκριτικών αναλύσεων γενετικού υλικού που έχει ληφθεί από σημεία επιθέσεων με DNA από τις κατοικίες των κατηγορουμένων για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

Στην ανακρίτρια τρεις κατηγορούμενοι

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγούνται σήμερα οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Πρόκειται για τους Ευάγγελο Σταθόπουλο, Χριστόφορο Κορτέση και Κωνσταντίνο Γουρνά.

Την Τετάρτη, προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος.

Οι Μαζιώτης και Ρούπα αρνήθηκαν να απολογηθούν, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία.

Ο Σαράντος Νικητόπουλος, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, αρνείται κάθε κατηγορία και υποστηρίζει ότι «στοχοποιήθηκε», γιατί μετά το θάνατο του Λάμπρου Φούντα είχε κάνει μια ομιλία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Κατά την απολογία του, πρόσθεσε, επίσης, ότι γνωρίζει το Μαζιώτη, ενώ αναφερόμενος στο έντυπο που βρέθηκε το δακτυλικό του αποτύπωμα, είπε ότι πρόκειται για ψήφισμα συμπαράστασης σε αντιεξουσιαστή, ο οποίος δικαζόταν, και το έντυπο αυτό κυκλοφορούσε σε όλη την Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, στον εφέτη ειδικό ανακριτή, με την κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», οδηγούνται σήμερα, Πέμπτη, οι τρεις νεαροί και η μητέρα του ενός, που συνελήφθησαν την Τετάρτη στην Καλλιθέα.

Και οι τρεις, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας και η εμπλοκή τους στους «Πυρήνες» αποδίδεται με βάση στοιχεία που έχουν προκύψει από καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών τους.

ZENITH