Skip to main content

Όλη η αλήθεια για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου

Η Voria.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας αποκλειστικές πληροφορίες από το περιβάλλον των δραστών για το στυγερό έγκλημα. Οι τρεις κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία έως τη Δευτέρα, για να προετοιμάσουν
Κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία απήγγειλε η Εισαγγελέας Καβάλας κ. Ζωγράφου  στους δύο ταμίες του δήμου Παγγαίου, που δολοφόνησαν τον δήμαρχο Παγγαίου Τριαντάφυλλο Κουκούδη το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής, ενώ ο τρίτος δημότης Παγγαίου που ενέχεται στο έγκλημα παραπέμπεται για απλή συνέργεια στο φόνο και παράνομη οπλοκατοχή, αφού ήταν εκείνος που προμήθευσε στους δύο δράστες το όπλο του εγκλήματος (υποπολυβόλο Uzi).

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις 11 το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να προετοιμαστούν οι δράστες της στυγερής δολοφονίας για τις απολογίες τους.

Νωρίς σήμερα το πρωί οι δύο υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Παγγαίου, που είχαν συλληφθεί χθες το βράδυ αμέσως μετά την ανεύρεση του πτώματος του -επί τρία εικοσιτετράωρα αγνοουμένου- δημάρχου Παγγαίου, κακοποιημένου και κλειδωμένου στο χώρο αποσκευών του ίδιου του οχήματός του σε ακτή του δήμου Ελευθερών Καβάλας, ομολόγησαν το έγκλημά τους, που είχε οικονομικό κίνητρο. Οι δύο δράστες και ο δολοφονηθείς δήμαρχος εμπλέκονται σε οικονομικό έλλειμμα στα ταμεία του δήμου Παγγαίου τουλάχιστον 706.000 ευρώ (και επιπλέον εμβασμάτων και άλλων ανεξόφλητων οφειλών ύψους σχεδόν 300.000 ευρώ). 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 47χρονος δήμαρχος πίεζε συνεχώς τους υφισταμένους του για την κάλυψη του ελλείμματος που είχε δημιουργηθεί με δική τους ευθύνη και οι δύο ταμίες σχεδίασαν τη δολοφονία του, προκειμένου να του «φορτώσουν» το ποσό του οικονομικού ανοίγματος.

Εκβιασμοί αλλήλων

Αντίθετα, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των δύο δραστών, οι δύο κατηγορούμενοι (ένας 49χρονος πατέρας τριών παιδιών κι ένας 48χρονος, πατέρας τριών παιδιών, επίσης) υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι υφίσταντο εκβιασμό εκ μέρους του δημάρχου Παγγαίου και αποφάσισαν να τον βγάλουν από τη μέση, προκειμένου να απαλλαγούν από την εκβίασή του. Μάλιστα, ο δικηγόρος Καβάλας Βασίλης Καγκαϊδης -συνήγορος του 49χρονου δράστη που πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο δήμαρχο- δήλωσε στη Voria.gr ότι και οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως το θύμα τούς παρότρυνε φορτικά να σκηνοθετήσουν εικονική ληστεία στο ταμείο του δήμου Παγγαίου, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα που βάραινε αποκλειστικά τον ίδιο! Οι δύο δράστες φέρονται να έχουν μεταμεληθεί για τη στυγερή πράξη τους και να τελούν σε κατάσταση σοκ.

Ακόμα, διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι από συγγενή του ενός δράστη παραδόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας κασέτες και έγγραφα, τα οποία στοιχειοθετούν την εκβίαση που υποτίθεται πως επιχειρούσε ο δολοφονηθείς δήμαρχος εις βάρος των δύο ταμιών.

Σύμφωνα με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Αλέξιο Μπιτζή, που έκανε και την επίσημη ενημέρωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης (φωτό), οι δύο δράστες επέδειξαν ιδιαίτερη αγριότητα κατά τη διάπραξη του εγκλήματος, με πολλαπλά χτυπήματα που κατάφεραν με αμβλύ σιδερένιο όργανο στο πρόσωπο και το λαιμό του δημάρχου Παγγαίου, στη διάρκεια του μοιραίου ραντεβού των τριών στις παιδικές κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου Καβάλας. Κατά τη δραματική συνάντηση, οι δύο ταμίες συνεπλάκησαν με τον Τριαντάφυλλο Κουκούδη και ολοκλήρωσαν το προσχεδιασμένο έγκλημά τους πυροβολώντας τον στο πρόσωπο και τον θώρακα με ριπή του υποπολυβόλου (Uzi) που είχαν φροντίσει να …ενοικιάσουν από 37χρονο συγχωριανό του δημάρχου.

Στη συνέχεια -και ύστερα από αρκετές παλινωδίες- μετέφεραν το πτώμα του δημάρχου μέσα στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου του και το εγκατέλειψαν αρκετά χιλιόμετρα δυτικότερα, στην ακτή Σαρακίνα του δήμου Ελευθερών (όπου και εντοπίσθηκε χθες το βράδυ από την Αστυνομία). Επέδειξαν, μάλιστα, ιδιαίτερη επιμέλεια για την εξαφάνιση κάθε ίχνους που θα υποδείκνυε τους δράστες του εγκλήματος, καθαρίζοντας το αυτοκίνητο του δημάρχου και αφαιρώντας τα παπούτσια του, πριν τον εναποθέσουν στο πορτ μπαγκάζ.

Αξιοσημείωτη, πάντως, είναι η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα με την οποία οι αστυνομικές αρχές (Γεν. Αστυνομική Δ/νση Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Αστυνομική Διεύθυνση και Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, με τη συνδρομή του Εγκληματολογικού Θεσσαλονίκης) εξιχνίασαν το έγκλημα και συνέλαβαν τους δράστες ανήμερα της κηδείας του άτυχου δημάρχου, που πραγματοποιήθηκε πάνδημη και μέσα σε κλίμα οδύνης στη γενέτειρά του (έδρα του δήμου Παγγαίου) Νικήσιανη Καβάλας.
Οι τρεις εμπλεκόμενοι στη δολοφονία παραμένουν στα κρατητήρια του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας.

ZENITH