Skip to main content

Ολο το σχέδιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς

Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η έλευση των τεχνικών κλιμακίων που θα αναλάβουν να συλλέξουν, για λογαριασμό των θεσμών, που στο εξής θα ονομάζονται Brussels Group.

Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η έλευση των τεχνικών κλιμακίων που θα αναλάβουν να συλλέξουν, για λογαριασμό των θεσμών, που στο εξής θα ονομάζονται Brussels Group (BG), όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Το review θα γίνει σε τρεις δόσεις. Η πρώτη θα είναι αυτή των δημοσιονομικών ελέγχων, η δεύτερη των μεταρρυθμίσεων και η τρίτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs). Οι θεσμοί θεωρούν ότι και τα τρία αποτελούν "βόμβες", οι οποίες είναι έτοιμες να εκραγούν, λόγω της πολύμηνης αποχής από την εποπτεία τους και γι αυτό ετοιμάζονται για όλα τα σενάρια. Ακόμα και τα χειρότερα.

Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές ενημερώνουν τη Voria.gr, πως από την πλευρά τους οι θεσμοί θέλουν οι συζητήσεις  - και κατ' επέκταση και το review, σε όλες του τις φάσεις - να έχουν κλείσει το αργότερο έως το τέλος Απριλίου. Μέσα στο Μάιο να γίνουν οι διαπραγματεύσεις σε κορυφαίο επίπεδο και αρχές Ιουνίου να υπογραφεί η νέα συμφωνία ή πρόγραμμα ή όπως αλλιώς θα ονομασθεί. Εφόσον βεβαίως όλα πάνε καλά στο review, αν και διατυπώνονται ισχυρές επιφυλάξεις από την πλευρά των δανειστών.
 

ZENITH