Skip to main content

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση της οδού Γραβιάς στα Γιαννιτσά

Στην τελική φάση εργασιών βρίσκεται το έργο της διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης της οδού Γραβιάς Γιαννιτσών και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία.
Στην τελική φάση εργασιών βρίσκεται το έργο της διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης της οδού Γραβιάς στην Δυτική πλευρά των Γιαννιτσών. Ήδη τοποθετείται αυτές τις ημέρες ο ασφαλτοτάπητας και μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Το έργο είναι σημαντικό, γιατί εκτός της λύσης που δίνει σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα πρόσβασης των κατοίκων της περιοχής που γνώρισε αλματώδη οικιστική ανάπτυξη, διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό και την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής. Στο συγκεκριμένο οικοδομικό συγκρότημα  λειτουργούν από το Σεπτέμβριο το 21ο Νηπιαγωγείο  Γιαννιτσών, καθώς επίσης το 3ο Γυμνάσιο και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, γεγονός που συνιστά αντίστοιχες παρεμβάσεις ασφαλούς διακίνησης των μαθητών. 

Στο χώρο έχει ολοκληρωθεί και το έργο πεζοδρόμησης της οδού Ελλησπόντου, γεγονός που έχει μεταβάλει θετικά την εικόνα της περιοχής. Οι παρεμβάσεις στη Δυτική πλευρά των Γιαννιτσών αναμένεται να ολοκληρωθούν για την περίοδο αυτή με την έναρξη των εργασιών κατασκευής της περιφερειακής οδού Ανατολικής Ρωμυλίας, που θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα.

Επισκεπτόμενος το χώρο των εργασιών ο δήμαρχος Γιαννιτσών, Νικόλαος Παπανικολάου, δήλωσε τα εξής: «Προτεραιότητα της διοίκησής μας ήταν και παραμένει η βελτίωση της προσβασιμότητας με αντίστοιχες παρεμβάσεις σε υποδομές. Τα χρήματα που έχουμε διαθέσει για διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις οδών στους οικισμούς και στο πολεοδομικό συγκρότημα των Γιαννιτσών ξεπερνούν κατά πολύ αυτά της περασμένης οκταετίας και αυτό σηματοδοτεί τη διαφορά σκέψης και αντίληψης σχετικά με τις ανάγκες της  τοπικής κοινωνίας. Υπάρχουν σήμερα σε εξέλιξη αρκετά έργα που συμβάλουν στην ασφαλή μετακίνηση των οδηγών και πεζών παράλληλα με αυτά που έχουν στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου ζωής των πολιτών, ενώ έχουμε προγραμματίσει μια νέα δέσμη ανάλογων παρεμβάσεων δίνοντας βαρύτητα στην πόλη των Γιαννιτσών».

ZENITH