Skip to main content

Ολοκληρώνονται οι μελέτες για το νέο δρόμο Δράμας - Αμφίπολης

Στα εκτελούμενα έργα στο νομό Δράμας αναφέρθηκε ο Νομάρχης Δράμας Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, σε σημερινή εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, ενώ έδωσε απαντήσεις για το λιγνιτικό πεδίο Δράμας και τη λήψη
Εκτενή αναφορά στα οδικά (κυρίως) έργα, που εκτελούνται αυτή την περίοδο στο νομό Δράμας, έκανε σήμερα  ο Νομάρχης Δράμας Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, σε συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης.

Ο Νομάρχης Δράμας επεσήμανε ότι ολοκληρώνονται οι μελέτες για τα τμήματα του νέου δρόμου Δράμας – Αμφίπολης (Κουδούνια – όρια Ν. Δράμας/Ν. Σερρών και Νότιος περιφερειακός Δράμας – Κουδούνια) και μάλιστα το έργο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης. Ο κ. Ευμοιρίδης αναφέρθηκε επίσης στην ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης και συμβασιοποίησης των δρόμων Δοξάτου – Αδριανής, Πετρούσας – Πύργων και Κουδουνίων – Μαυρολεύκης.

Θ.Χ.Π. και Κέντρο Εξέτασης Οδηγών
Ακόμα, ανακοίνωσε ότι επίκειται η παράδοση του νέου κτιρίου του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας (από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας, που ήταν υπεύθυνη για το έργο) στο Ίδρυμα (Θ.Χ.Π.), ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του Κέντρου Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών, στη διασταύρωση Προσοτσάνης – Κοκκινογείων, αφού οι πίστες εξέτασης είναι ήδη  έτοιμες. Το συγκεκριμένο έργο είναι το μεγαλύτερο από πέντε ανάλογα που έχουν κατασκευαστεί στη χώρα, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σ’ αυτό προκειμένου ν’ αποκτήσουν δίπλωμα φορτηγού αυτοκινήτου.

Αμμοληψία - Λιγνίτες
Όσον αφορά στις αιτιάσεις της νομαρχιακής αντιπολίτευσης, σχετικά με την  αμμοληψία (ύστερα από εκμίσθωση του χώρου εκ μέρους της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου σε ανάδοχο εταιρία) από περιοχή του Ξηροποτάμου Δράμας, ο Κ. Ευμοιρίδης επανέλαβε ότι ενήργησε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και παρουσίασε έγγραφο της διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Χωροταξίας της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, με το οποίο εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την αμμοληψία και το οποίο κοινοποιήθηκε στη Γεν. Διεύθυνση Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Για το ζήτημα της εκμετάλλευσης του λιγνιτικού πεδίου Δράμας, για το οποίο έχει αποφανθεί ομόφωνα αρνητικά το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δράμας, ο κ. Ευμοιρίδης παρέπεμψε στην επιστολή της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη προς τους βουλευτές Δράμας, την 30ή Δεκεμβρίου 2009, βάσει της οποίας "ουδεμία συμφωνία υφίσταται  μεταξύ της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αξιοποίηση των λιγνιτών, για παραγωγή ενέργειας και ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί κανένα σχέδιο προκήρυξης διαγωνισμού, ούτε έχει συσταθεί σχετική επιτροπή για την εκμετάλλευση Λιγνιτών κοιτασμάτων στη Δράμα και την Ελασσόνα". Ο Νομάρχης Δράμας τόνισε ότι, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, το υπουργείο εξετάζει όλες τις διαστάσεις αξιοποίησης του λιγνίτη συνεκτιμώντας προσεκτικά όλες τις παραμέτρους, καθώς και τις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από το κοινοτικό δίκαιο.

Τέλος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα των απολυμένων από την Αθηναϊκή Χαρτοποιία (SOFTEX), ο Νομάρχης Δράμας τόνισε πως έχει εγκριθεί η παράταση του προγράμματος για έκτο χρόνο, όπως προβλέπεται, χωρίς ένσημα για τους εργαζόμενους μεγάλης ηλικίας (το οποίο λήγει φέτος στις 30 Σεπτεμβρίου), ενώ κανονικά συνεχίζεται το πρόγραμμα για τους εργαζόμενους μικρότερης ηλικίας.

ZENITH