Skip to main content

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΚΕ της ΝΔ

Με την έγκριση πρότασης του Αντώνη Σαμαρά για τις καταστατικές αλλαγές ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Επίθεση προς την κυβέρνηση και εσωκομματικές αιχμές άφη
Με την έγκριση πρότασης του Αντώνη Σαμαρά για τις καταστατικές αλλαγές, τις αλλαγές στην περιφερειακή οργάνωση και την αλλαγή στον τρόπο εκλογής του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας νωρίτερα ενώπιον της Κ.Ε. ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για διγλωσσία, αβουλία, γκάφες και παλινωδίες, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ομιλίες στελεχών με αιχμές

«Να διδαχθούμε από την εμπειρία των αδελφών κομμάτων της Ευρώπης που έχουν μακρά δημοκρατική παράδοση», είπε σε σύντομη παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την θητεία του εκάστοτε προέδρου, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα λογοδοτεί στο τακτικό συνέδριο του κόμματος κάθε δύο χρόνια. Επιπλέον ότι προβλέπεται διαδικασία αμφισβήτησης του προέδρου ανά πάσα στιγμή, αφού θα μπορεί η Κεντρική Επιτροπή με πλειοψηφία δύο τρίτων να θέσει θέμα ηγεσίας.

Εσωκομματικές αιχμές άφησε στην ομιλία του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Δεν ομφαλοσκοπούμε και δεν παραδινόμαστε σε καμία τάση εσωστρέφειας. Δεν είμαστε κλειστή λέσχη νομέων της εξουσίας. Μας απασχολεί η τύχη της χώρας και η πορεία της χώρας. Όποιος σκεφτεί να φέρει τη ΝΔ στην περίοδο της εσωστρέφειας που ζήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες είναι καταδικασμένος στην συνείδηση του λαού», απάντησε σε όσους προσπαθούν να διατηρήσουν την εσωστρέφεια στο εσωτερικό του κόμματος.

«Ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Αβραμόπουλος μετείχε επί 5,5 χρόνια στη συνδιαμόρφωση πολιτικής, να μην αποστασιοποιούνται εκείνοι που συμμετείχαν στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη δική τους συμμετοχή εκείνοι που κατηγορούν τώρα τον κ. Καραμανλή», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Κάποτε κάναμε αμάν να συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα για να παράγουν πολιτική. Είναι λάθος, λοιπόν, να αναζητούμε σήμερα δικαιολογίες στην οικονομική κρίση, για να ακυρώσουμε τη σύγκλησή τους. Ακριβώς λόγω της οικονομικής κρίσης θα πρέπει να επισπευσθεί η ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας, για να προσφέρει σύντομα σοβαρή, εναλλακτική πρόταση εξουσίας στον τόπο», δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ουσιαστική συζήτηση και αναζήτηση των ευθυνών της ΝΔ για την κρίση που περνά η χώρα ζήτησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Σκυλακάκης και πρόσθεσε ότι χωρίς αυτή τη διαδικασία που δεν έχει ακόμη αρχίσει δεν μπορούμε να συζητούμε αξιόπιστα και αποτελεσματικά για καταστατικές αλλαγές. Ο κ. Σκυλακάκης εξέφρασε διαφορετική άποψη και για τις καταστατικές αλλαγές που έχει προτείνει ο κ. Σαμαράς λέγοντας ότι «η καθιέρωση θητείας του προέδρου και η δημοκρατική εκλογή των οργάνων είναι βασικές προϋποθέσεις και ότι το πρόβλημα της ΝΔ ήταν ανέκαθεν ο αρχηγισμός». 

ZENITH