Skip to main content

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα από την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ, με βασικά αιτήματα την κατάργηση των μέτρων και την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την πα
Με πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα από την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, με βασικά αιτήματα την κατάργηση των οικονομικών μέτρων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, την αποχώρηση της τρόικας και την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζομένους να συμμετάσχουν δυναμικά στην αυριανή, πανελλαδική απεργία και στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της προσπαθεί να «διασπάσει την ελληνική κοινωνία», ενώ συμπλήρωσε ότι είναι χρέος όλων να μην επιτραπεί «να επιστρέψουμε στη δεκαετία του πενήντα», όσον αφορά στα εργασιακά δικαιώματα και τα κεκτημένα.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Πεπές, και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Δημήτρης Μπράτης, εξέφρασαν την αντίθεση του εκπαιδευτικού κόσμου απέναντι στα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία. Ο κ. Πεπές ανέφερε ότι «θα ακυρώσουμε στην πράξη τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου», ενώ ο κ. Μπράτης τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί θα αγωνιστούν για «να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, αλλά, και αν ψηφιστεί, να μην εφαρμοστεί», ενώ κάλεσε με τη σειρά του όλους τους εκπαιδευτικούς σε «συντονισμένο απεργιακό αγώνα μαζί με όλους τους εργαζομένους».

Εκπροσωπώντας την πανελλήνια ένωση αδιόριστων εκπαιδευτικών και το συντονιστικό όργανο των ωρομισθίων, η κα Βίκυ Κοτρίκλα κατήγγειλε τον τραυματισμό του Στάθη Κατσούλα από δυνάμεις των ΜΑΤ χθες το βράδυ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Η κα Κοτρίκλα ανέφερε ότι ο συνάδελφός της διακομίστηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» με κάταγμα στο πόδι.

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια έγιναν μόλις η πορεία έφτασε στη Βουλή. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να διασπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας και οι δυνάμεις των ΜΑΤ «απάντησαν» με χρήση χημικών, χωρίς να υπάρξει περαιτέρω ένταση.

Αντιπροσωπεία των ΔΣ της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και του παρέδωσε ψήφισμα, με το οποίο ζητούσε την κατάργηση του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία και την απόσυρση των κυβερνητικών μέτρων.

Νωρίτερα συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά, αντιδρώντας στη μείωση των συντάξεων.

ZENITH