Skip to main content

ΟΛΘ: Ενεργοποίηση του Συμβουλίου Ανάπτυξης

Η καλύτερη εξυπηρέτηση των επαγγελματιών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με στόχο την αύξηση στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων, ήταν το θέμα που συζητήθηκε επισταμέ
Η καλύτερη λειτουργία του λιμένα Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση για τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του, με στόχο την αύξηση στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων, ήταν το θέμα που συζητήθηκε επισταμένως στο  συμβούλιο ανάπτυξης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Στο «συμβούλιο ανάπτυξης», που επανενεργοποιήθηκε σήμερα από τη νέα διοίκηση του ΟΛΘ, συμμετέχουν αφενός υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη της ΟΛΘ ΑΕ και αφετέρου εκπρόσωποι των χρηστών του λιμανιού και των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Το συμβούλιο, που στην ουσία αποτελεί την εκ νέου ενεργοποίηση του«συμβουλίου χρηστών» που λειτουργούσε πριν από χρόνια, αλλά είχεαδρανοποιηθεί εδώ και καιρό, θα συνέρχεται μία φορά το μήνα.

Όπωςδεσμεύθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ κ. ΣτέλιοςΑγγελούδης το συμβούλιο θα λειτουργεί αμφίδρομα και οι παρατηρήσεις τωνμελών του θα αποτελούν βασικό οδηγό προς τη διοίκηση του λιμανιού,προκειμένου να γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις, ώστε να βελτιωθεί ηκαθημερινότητα στο λιμάνι και να υπάρχει καλύτερη και ταχύτερηεξυπηρέτηση των πελατών της ΟΛΘ ΑΕ.

Γι’ αυτό άλλωστε στην επόμενησυνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου οι φορείς πουσυμμετέχουν θα υποβάλλουν συγκεκριμένα θέματα, ώστε να λάβουνσυγκεκριμένες απαντήσεις και να τεθούν χρονοδιαγράμματα υλοποίησης τωναποφάσεων. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των χρηστών του λιμανιού σημείωσανότι την περίοδο 2007 – 2008 η αναταραχή στη λειτουργία της ΟΛΘ, λόγωτων κινητοποιήσεων των εργαζομένων, οι οποίοι αντιδρούσαν στηνπροσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, είχε ωςαποτέλεσμα τη μείωση της διαμετακόμισης μέσω του λιμανιού τηςΘεσσαλονίκης. Ζήτησαν από τη διοίκηση της ΟΛΘ να γίνουν όλες οιαπαραίτητες ενέργειες ώστε -παρά την κρίση- να επιστρέψουν στηΘεσσαλονίκη όσο το δυνατόν περισσότερα φορτία και δεσμεύθηκαν νασυνεργαστούν με συγκεκριμένες προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία τουλιμανιού.

 Συγκεκριμένα στο συμβούλιο ανάπτυξης συμμετέχουν η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μεταφορέων Βορείου Ελλάδος, ο Σύλλογος Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, η Ένωση Πλοιοκτητών Θεσσαλονίκης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος. 

ZENITH