Skip to main content

Olympic Air:«Ο αντικαταστάτης της Ολυμπιακής»

Το προφίλ της νέας Ολυμπιακής, ο στόλος και το δίκτυο

 

 

Η εταιρίαΗ πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρία η “Ολυμπιακή”, που κατέκτησε τους αιθέρες παγκοσμίως, έγινε συνώνυμο της ασφάλειας, αποτέλεσε σημείο αναφοράς και περηφάνιας γενιών και γενιών για περισσότερα από 50 χρόνια και έκανε πασίγνωστους στα πέρατα της γης τους έξι κύκλους που αποτελούν το ιστορικό της λογότυπο, την 1η Οκτωβρίου 2009 μετονομάστηκε σε Olympic Air και στα χέρια της MIG, είναι έτοιμη να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε η Ολυμπιακή.

Η εταιρία απασχολεί περίπου 56.000 εργαζόμενους και οι πελάτες της υπερβαίνον τα 20 εκατ. σε 40 χώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ομίλου, ο κύκλος εργασιών υπολογίζεται σε 1,7 δισ. ευρώ ενώ το 2008 καταγράφτηκε αύξηση κατά 193% των εσόδων του.

Στόλος

Ο στόλος της Olympic Air θα αποτελείται από 32 αεροσκάφη από τα οποία τα δεκαέξι είναι Airbus A319 και A320, δέκα Bombardier Q400,  πέντε Bombardier  Dash 100 και ένα ATR – 42.  Η εταιρία έχει στη διάθεσή της 21 συνολικά αεροσκάφη, ενώ μέχρι την 1η Νοεμβρίου θα γίνουν 25 και μέχρι την Άνοιξη του 2010 αναμένεται να προστεθούν και τα υπόλοιπα. Συνολικά η επένδυση της εταιρείας σε αεροσκάφη και ανταλλακτικά αναμένεται να φθάσει σε  1,1 δισ. δολάρια
Το δίκτυο

Η Olympic Air από 01.10.2009 επιχειρεί σε 10 προορισμούς εξωτερικού και 20 προορισμούς εσωτερικού, μη συμπεριλαμβανομένων των άγονων γραμμών καθώς και των διεθνών προορισμών που υπόκεινται σε διμερείς διακρατικές συμφωνίες, όπου αναμένεται η έγκριση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την εξυπηρέτησή τους. Η κύρια βάση της είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας και χρησιμοποιούνται δευτερεύουσες βάσεις πτήσεων στη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο.

Το δίκτυό της είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε όλοι οι εσωτερικοί προορισμοί να έχουν τη δυνατότητα ανταπόκρισης με τις διεθνείς πτήσεις του προγράμματός της, εξυπηρετώντας επιβατικές κινήσεις μεταξύ κομβικών σημείων του δικτύου της και μεταβιβαζομένων επιβατών προς τρίτα σημεία, σε συνεργασία με άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Η Olympic Air θα καλύπτει με καθημερινά δρομολόγια τους περισσότερους ελληνικούς προορισμούς όπως επίσης και δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού (Λονδίνο, Παρίσι, Βιέννη, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Μιλάνο, Ρώμη, Βουκουρέστι, Λάρνακα, Σόφια), όπου θα προσφέρονται εισιτήρια διακεκριμένης και οικονομικής θέσης.

Το σύνολο των προσφερόμενων προορισμών της Olympic Air θα αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με τα δρομολόγια που θα επιχειρεί με πτήσεις κοινού κωδικού σε αεροσκάφη συνεργαζομένων αεροπορικών εταιρειών.

Χ.Κ
 

 

 

Business Story
Off

ZENITH