Skip to main content

Όμοιοι με βασανιστήρια της CIA οι μέθοδοι της τρόικας, λέει ο Βαρουφάκης

Με τα βασανιστήρια της CIA, και συγκεκριμένα τον εικονικό πνιγμό, παρομοίασε τις μεθόδους της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Με τα βασανιστήρια της CIA, και συγκεκριμένα τον εικονικό πνιγμό, παρομοίασε τις μεθόδους της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Spiegel.

«Λίγο πριν την ανακοπή μας επιτρέπουν να πάρουμε μερικές ανάσες. Στη συνέχεια μάς σπρώχνουν και πάλι κάτω από το νερό», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Παρότι τόνισε πως πολλοί αξιωματούχοι της τρόικας είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ επισήμανε ότι το έργο τους μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Υποστήριξε, μάλιστα, πως και στη CIA υπήρχαν πολλοί καλοί άνθρωποι που ενάντια στη θέλησή τους στήριξαν τον εικονικό πνιγμό και βρέθηκαν απέναντι σε ένα τεράστιο ηθικό δίλημμα.

Όπως ανέφερε σε άλλο κομμάτι της συνέντευξής του, όλοι γνωρίζουν ότι το χρέος της Ελλάδας, χωρίς μία νέα συμφωνία, δεν είναι βιώσιμο. Συμπλήρωσε, δε, πως, αν και η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τη λέξη «κούρεμα», στην πραγματικότητα, αυτό θα ήταν καλύτερο και πιο ευνοϊκό για τους δανειστές από μία παράταση της πίστωσης.

 

ZENITH