Skip to main content

Ομολογιακό 5 εκατ. ευρώ για τη Δρομέας

Στην υπογραφή κοινού μη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ με στόχο τη χρηματοδότηση της ανάπτυξής της στη Βουλγαρία προχώρησε η εταιρία Δρομέας.
Στην υπογραφή κοινού μη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, με ομολογιούχο δανειστή, διαχειριστή πληρωμών και εκπρόσωπο των ομολογιούχων δανειστών, την Τράπεζα Πειραιώς, προέβη η εταιρία Δρομέας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το δάνειο είναι επταετούς διάρκειας και σκοπός του είναι η χρηματοδότηση των επενδύσεων της θυγατρικής (κατά 100%) Dromeas BG, που εδρεύει στη Σόφια της Βουλγαρίας, η οποία θα προβεί στην αγορά ιδιόκτητου εκθεσιακού χώρου στη Σόφια της Βουλγαρίας, ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ, μια αγορά που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εμπορική ανάπτυξη της εταιρίας.
Παράλληλα, με το δάνειο ο Δρομέας θα χρηματοδοτήσει με 1,5 εκατ. ευρώ του επί πλέον απαιτουμένου κεφαλαίου κινήσεως για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εκτέλεσης του συμβολαίου συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έργο ύψους 30 - 40 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης 3 - 4 έτη και της εξόφλησης της τελευταίας δόσεως προηγούμενου ομολογιακού δανείου της ίδιας τράπεζας, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

ZENITH