Skip to main content

Ομπάμα και Ολάντ καταδικάζουν τη δολοφονία του Νεμτσόφ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καταδίκασαν τη δολοφονία του Μπαρίς Νεμτσόφ ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης της Ρωσίας,

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε τη «βάρβαρη δολοφονία» του Μπαρίς Νεμτσόφ ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης της Ρωσίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο Twitter το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τη ρωσική κυβέρνηση να διεξάγει «άμεση, αμερόληπτη και διαφανή έρευνα» ώστε να «εξασφαλιστεί ότι οι υπεύθυνοι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο Νεμτσόφ δέχτηκε 4 έως 7 σφαίρες στην πλάτη την ώρα που βάδιζε στη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μόσκοβα, σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση από το Κρεμλίνο. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτήρισε την επίθεση αυτή ως «συμβόλαιο θανάτου».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε σήμερα την "ειδεχθή δολοφονία" του ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπόρις Νεμτσόφ, χαιρετίζοντας τη μνήμη ενός "θαρραλέου και άοκνου υπερασπιστή της δημοκρατίας".

"Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδικάζει την ειδεχθή δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ, η οποία διαπράχθηκε αυτή τη νύκτα στη Μόσχα", αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το προεδρικό μέγαρο και στην οποία προστίθεται: "Ο Μπόρις Νεμτσόφ ήταν ένας θαρραλέος και άοκνος υπερασπιστής της δημοκρατίας και ένας επίμονος μαχητής κατά της διαφθοράς".

ZENITH