Skip to main content

Ορφανός: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει κυνήγι του θησαυρού

Την πεποίθηση ότι η τρόϊκα αγνόησε την απόφαση που έλαβε το Νοέμβριο του 2012 το Eurogroup για έναρξη της συζήτησης περί ελάφρυνσης του χρέους, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση πέτυχε πρωτογενές πλεόνα

Την πεποίθηση ότι η τρόϊκα αγνόησε την απόφαση που έλαβε το Νοέμβριο του 2012 το Eurogroup για έναρξη της συζήτησης περί ελάφρυνσης του χρέους, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής  της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης και υπουργός Μακεδονιας και Θράκης Γιώργος Ορφανός.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Ορφανός τόνισε πως η Ελλάδα ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της.

«Από το Νοέμβριο του 2012, υπήρχε συμφωνία που έλεγε πως μόλις η χώρα αποκτούσε πρωτογενές πλεόνασμα, θα ξεκινούσε η συζήτηση για το χρέος. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε ποτέ», δήλωσε ο κ. Ορφανός και σημείωσε πως το πρόγραμμα της ΝΔ έχει προοπτική για τον λαό, σε αντίθετη με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες χαρακτήρισε νεφελώδεις.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει κάτι από κυνήγι του θησαυρού, όπου ο ένας δηλώνει ότι θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, αδιαφορώντας αν θα βγούμε από την ζώνη του ευρώ και ο άλλος υποστηρίζει ότι θα τυπώσει ευρώ για να κυκλοφορούν ως μαρουλόφυλλα», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.                                                                                                                                                                                                                                                                 

ZENITH