Skip to main content

Οριακά κέρδη με έντονη μεταβλητότητα στο ΧΑ

Έντονη μεταβλητότητα επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που όμως κατάφερε στο κλείσιμό του να σταθεροποιηθεί στο πράσινο.
Άνοδο 0,67% κατέγραψε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κλείνοντας στις 1.537,82 μονάδες. Ωστόσο, κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης ο γ.δ πέρασε και σε αρνητικό έδαφος, εξανεμίζοντας τα κέρδη που είχαν σημειωθεί ως εκείνη την ώρα. Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 100,89 εκατ. ευρώ και παρά την έντονη μεταβλητότητα που επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση, τελικά κατάφερε να σταθεροποιηθεί στο «πράσινο».

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,63%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,71% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,92%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (+3,39%) και της Υγείας (+3,32%). Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χρημ/κών Υπηρεσιών (-1,03%) και των Οικιακών Προϊόντων (-0,12%).

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές 93 κινήθηκαν ανοδικά, 65 πτωτικά και 149 παρέμειναν σταθερές.

ZENITH