Skip to main content

Οριακή μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης το Μάιο

Μικρή μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη σημειώθηκε τον Μάιο, γεγονός το οποίο έκανε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να αναθαρρήσει και να ελπίσει ότι στο τέλος μπορεί το «θαύμα» να γίνει.
Μικρή μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη σημειώθηκε τον Μάιο, γεγονός το οποίο έκανε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να αναθαρρήσει και να ελπίσει ότι στο τέλος μπορεί το «θαύμα» να γίνει. Όσοι όμως γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση από το συγκεκριμένο μέτωπο εξακολουθούν να είναι απογοητευμένοι.

Τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτό το μέτωπο; Όπως εξηγείται από καλά ενημερωμένες πηγές, για το 2010, η πρόβλεψη που έχει γίνει στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης, κάνει λόγο για περικοπή φαρμακευτικών δαπανών της τάξης των 900 εκατ ευρώ. Στο πρώτο τετράμηνο, όμως, αντί γενναίας μείωσης, είχαμε και νέα αύξηση, η οποία έφτασε στα 60 εκατ ευρώ. Κατά συνέπεια, το γεγονός ότι τον Μάιο σημειώθηκε όντως οριακή υποχώρηση, μάλλον δεν «λέει» και πολλά σε όλους όσοι γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση.

ZENITH