Skip to main content

Οριστικά την Παρασκευή τα αποτελέσματα του stress test

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests σε 91 τράπεζες στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται έξι ελληνικές και δυο κυπριακές.
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των 91 μεγαλύτερων εμπορικών τραπεζών στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται 6 ελληνικές και 2 κυπριακές, με έντονη όμως παρουσία επί ελλαδικού χώρου.

Παρά την παραφιλολογία του Σαββατοκύριακου περί αναβολής της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων, ιδιαίτερα μετά την προσφορά που κατέθεσε η Πειραιώς για την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, από την Τράπεζα της Ελλάδας διαβεβαιώνεται ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται κι ότι όλα θα γίνουν με βάση τον αρχικό προγραμματισμό.

Ο τελευταίος προβλέπει ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την ερχόμενη Παρασκευή όλων ανεξαιρέτως των στοιχείων, για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που συμμετείχαν. Το ενδιαφέρον, εν προκειμένω, επικεντρώνεται κυρίως στην Αγροτική Τράπεζα, για την οποία λέγεται και γράφεται τελευταίο ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα κι ενδεχομένως να «κοπεί».

Περιμένετε και θα δείτε είναι το μήνυμα που στέλνει η διοίκηση της ΑΤΕ, ωστόσο, η οποία εμφανίζεται κάτι παραπάνω από αισιόδοξη ότι στο τέλος όλα θα τα τεστ, στα οποία έχει υποβληθεί, θα τα περάσει. Ίσως αυτό το γεγονός να είναι κρίσιμο και για την τύχη της πρότασης της Πειραιώς…

ZENITH