Skip to main content

Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο Νίκος Σαμανίδης

Στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου κάθισε σήμερα για πρώτη φορά ο Νίκος Σαμανίδης, ο οποίος πήρε τη θέση του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, μετά την παραίτηση του από επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη»

της Κάτιας Γερακαρίτου

Στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου κάθισε σήμερα για πρώτη φορά ο Νίκος Σαμανίδης, πρώην συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, ο οποίος πήρε τη θέση του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, μετά την παραίτηση του δεύτερου από επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη».

Ο κ. Σαμανίδης νωρίτερα ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος με πολιτικό όρκο, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Σε δηλώσεις του ο κ. Σαμανίδης τόνισε ότι «μαζί με τη Ρία Καλφακάκου και τον Γιώργο Αβαρλή θα κάνουμε μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της ανθρωπιστικής κρίσης μια προσπάθεια για να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να προωθήσουμε μέσα από το δημοτικό συμβούλιο τα ζητήματα των πολιτών».

Για «έναν άνθρωπο μαχητικό» έκανε λόγο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Σαμανίδη. Αποχαιρετώντας ο κ. Αβραμόπουλος τον κ. Μηταφίδη, τόνισε ότι η απουσία του από το δημοτικό συμβούλιο θα είναι καταλυτική και σημαντική. «Άξιζε να εκλεγείς στη Βουλή των Ελλήνων και νομίζω ότι και από κει θα προσφέρεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Από την πλευρά του ο κ. Μηταφίδης δεν έκρυψε την συγκίνησή του για την αποχώρησή του από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. «Δύσκολα κρύβω τη συγκίνησή μου. Ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου έχει ταυτιστεί με το δήμο» τόνισε, ενώ εξήγησε τους λόγους της παραίτησης του.

Υπενθυμίζεται ότι  νέα επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Ανοιχτή Πόλη αναδείχθηκε η δημοτική σύμβουλος και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Ρία Καλφακάκου για τα επόμενα δύο χρόνια. Στη συνέχεια θα τη διαδεχθεί στη θέση του επικεφαλής ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αβαρλής.

ZENITH