Skip to main content

Ορόσημο η φετινή χρονιά για το ΙΣΤΙΟΝ CLUB

Με προσφορές και χαμηλές τιμές αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος των ξενοδοχείων ΙΣΤΙΟΝ CLUB, Πόρτες Palace και Πόρτες Beach, Γ. Μπακογιάννης.
Παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία που θα έχει επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό, το συγκρότημα τριών ξενοδοχειακών μονάδων ΙΣΤΙΟΝ CLUB, Πόρτες Beach και Πόρτες Palace, στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, ευελπιστεί ότι οι ενέργειες προσέλκυσης πελατών θα αποδώσουν και θα συμβάλλουν στη βελτίωση των πωλήσεων ή τουλάχιστον στη διατήρησή τους στα ίδια επίπεδα με το 2009. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχειακού ομίλου κ. Γεράσιμος Μπακογιάννης επισημαίνει στη Voria.gr ότι το 2010 και το 2011 θα είναι δύσκολες χρονιές. Για τον  όμιλο, όμως, τονίζει ότι έχει να επιδείξει και ένα ολοκαίνουργιο, υπερσύγχρονο ξενοδοχειακό «διαμάντι» το ΙΣΤΙΟΝ CLUB, 5 αστέρων, που αποτέλεσε μια νέα επένδυση ύψους 18 εκατ. ευρώ και η φετινή χρονιά θα είναι ορόσημο στη λειτουργία της, καθώς η προηγούμενη ήταν της προθέρμανσης. Η δυναμικότητα της νέας μονάδας ανέρχεται σε 140 δωμάτια και η πληρότητα που παρουσίασε πέρυσι ήταν 80%, ενώ σε 90% ανήλθε η πληρότητα στα άλλα δυο ξενοδοχεία το ΠΟΡΤΕΣ BEACH και το ΠΟΡΤΕΣ PALACE. Συνολικά τα τρία ξενοδοχεία είναι δυναμικότητας 500 δωματίων και 1.300 κλινών. 

Ο κ. Μπακογιάννης έχει σχέδια και για άλλες επενδύσεις, αλλά προς το παρών τα «παγώνει», θα περιμένει να περάσει η κρίση και μετά θα τα θέσει σε τροχιά υλοποίησης. Ωστόσο στα τέλη του 2009 κατέθεσε φάκελο για να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο επένδυση γενικής ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού της μονάδας ΠΟΡΤΕΣ PALACE. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των 7-8 εκατ. ευρώ. Ο κ. Μπακογιάννης βρίσκεται σε αναμονή της έγκρισης του συγκεκριμένου αναπτυξιακού σχεδίου. Όταν θα εγκριθεί, γιατί όπως επισημαίνει υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στις διαδικασίες, τότε θα δει αν οι συνθήκες ευνοούν για την υλοποίησή της, αλλιώς θα περιμένει να περάσει η οικονομική κρίση.

Προωθητικές ενέργειες

Το συγκρότημά του, όπως αναφέρει, έχει προβεί σε σειρά ενεργειών για την προσέλκυση τουριστών, όπως είναι η συμμετοχή σε πολλές εκθέσεις τουρισμού του εξωτερικού. Μέχρι στιγμής διαπιστώνει μεγάλη κάμψη από Γερμανούς, Αγγλους, Ρώσους και Βαλκάνιους. Επισημαίνει την ανάγκη η κυβέρνηση να διευκολύνει την έκδοση βίζας στους Ρώσους, η οποία κοστίζει περί τα 50 ευρώ. Θεωρεί ότι η τιμή αυτή είναι πολύ υψηλή και πρέπει να μειωθεί, γιατί μια 4μελής οικογένεια χρειάζεται 200 ευρώ για να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνει ότι, αφού μειώθηκαν τα κονδύλια προβολής της χώρας στο εξωτερικό, ας μειώσουν και το κόστος έκδοσης βίζας. Επίσης ζητεί μια πιο ευέλικτη στήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Πιστεύει ότι οι τράπεζες πρέπει να σταθούν αρωγοί της επιχειρηματικότητας, γιατί διαφορετικά η κρίση θα έχει ακόμη μεγαλύτερες επιπτώσεις.

Ο κ. Μπακογιάννης πιστεύει ότι οι χαμηλές τιμές, οι προσφορές θα αποδώσουν τελικά και το συγκρότημά του θα παρουσιάσει αύξηση πληρότητας και πωλήσεων κατά τη φετινή τουριστική σεζόν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2009 ήταν 8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη περί τα 300.000 ευρώ. Εκτιμά ότι η φετινή χρήση θα κλείσει με μια μικρή έστω αύξηση.

ZENITH