Skip to main content

Ως ελκυστικό προορισμό παρουσιάζει την Ελλάδα ο γερμανικός Τύπος

Φθηνές καλοκαιρινές διακοπές προσφέρει η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «BILD am Sonntag».
Φθηνές καλοκαιρινές διακοπές προσφέρει η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «BILD am Sonntag», ενώ παράλληλα πολλά τουριστικά πρακτορεία της Γερμανίας χαρακτηρίζουν τη χώρα μας ως έναν ελκυστικό προορισμό.

«Μια εβδομάδα Ελλάδα με μόνο 188 ευρώ, μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια είναι το κόστος των διακοπών. Είναι σχεδόν φθηνότερα να κάνει κανείς διακοπές στην Ελλάδα από το να μείνει σπίτι του», αναφέρει η εφημερίδα.

«Αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα συμφέρει όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια», δηλώνει από την πλευρά του ο Μάριο Κόπερς, εκπρόσωπος του μεγάλου τουριστικού πρακτορείου TUI, που ήδη έχει μειώσει κατά 10% τις τιμές σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η μείωση αγγίζει το 40%.

Η TUI επιδιώκει να αναστρέψει την αρνητική τάση και προσφέρειέκπτωση μέχρι και 100 ευρώ το άτομο, σε 70 ξενοδοχεία της Ελλάδας, σεόποιον κλείσει μέχρι τις 10 Ιουλίου. Η εκστρατεία φαίνεται ότιαποδίδει καθώς όπως δηλώνει εκπρόσωπος του γραφείου «πριν από μιαεβδομάδα, ήμασταν 5% πίσω σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Τώρα τοποσοστό έχει ήδη κατέβει στο 2%».

«Η πτώση των τιμών οφείλεται αφενός στην οικονομική κρίση και τα επεισόδια του Μαΐου αφετέρου στο ότι είχε πλέον προκύψει αναντιστοιχία παρεχομένων υπηρεσιών και κόστους διακοπών. Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την Τουρκία, συχνά χρεώνουν επιπλέον, λχ. τις ομπρελοξαπλώστρες», επισημαίνει διευθύντρια τουριστικού γραφείου στο Βερολίνο.

«Οι κρατήσεις υστερούν τώρα μόνο κατά 3,5% σε σχέση με πέρυσι. Πολλά ξενοδοχεία μας παρέχουν τώρα έκπτωση, μεταξύ 20 και 30%, την οποία με τη σειρά μας μεταφέρουμε στους πελάτες μας», αναφέρουν εκπρόσωποι του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook.

ZENITH