Skip to main content

Οσμή νέου σκανδάλου στο δήμο Θεσσαλονίκης

Όπως αποκαλύπτουν οι έλεγχοι ειδικών συνεργείων της ΦΑΕ, η υπεξαίρεση δεν εξαντλείται στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων του δήμου.
Μία νέα σημαντική αποκάλυψη, που δείχνει ότι το σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης δεν εξαντλείται στην υπεξαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η Voria.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα στοιχεία προκύπτουν από τους διασταυρωτικούς ελέγχους που διενεργούν τα ειδικά συνεργεία της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης σε όλους τους συναλλασσόμενους με τον κεντρικό  δήμο της πόλης για την περίοδο από το 1998 και έπειτα, δηλαδή για τη θητεία Παπαγεωργόπουλου.

 Τα στελέχη, λοιπόν, της ΦΑΕ διαπιστώνουν αποκλίσεις ανάμεσα στα τιμολόγια των προμηθευτών και στα εντάλματα πληρωμής. Ενώ δηλαδή στο τιμολόγιο αναγραφόταν ένα συγκεκριμένο ποσό, το παρασιτικό κύκλωμα που δρούσε ανεξέλεγκτα στο δήμο Θεσσαλονίκης φέρεται να παραποιούσε τα στοιχεία στο ένταλμα πληρωμής για την ίδια συναλλαγή, γράφοντας ένα πολλαπλάσιο ποσό και βάζοντας έτσι τη διαφορά στην τσέπη.

Η έρευνα των ειδικών συνεργείων συνεχίζεται και στο επόμενο διάστημα θα καταλήξει στα τελικά συμπεράσματά της. Ανεξάρτητα πάντως από το ύψος του ποσού που υπεξαιρέθηκε με την παραπάνω τακτική, το μεγάλο ζήτημα είναι ότι τα τρωκτικά καταλήστευαν το δημόσιο χρήμα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Η Δικαιοσύνη είναι η αρμόδια να διερευνήσει και να αποδώσει τις ποινικές ευθύνες.  Οι πολιτικές ευθύνες μένει να αποδοθούν από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Κοντός ψαλμός αλληλούια...Οι δημοτικές εκλογές είναι κοντά.

ZENITH