Skip to main content

«Όσοι αποχώρησαν θα κριθούν», τονίζει ο Τσίπρας

Προαποφασισμένη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ την αποχώρηση των Ανανεωτικών, τονίζοντας πως στόχος του είναι η ενότητα της Αριστεράς.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν πρόκειται να αναλωθούν σε έναν πόλεμο φθοράς με την Ανανεωτική Πτέρυγα και, παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός νέου συμβολαίου στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του κόμματος, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε κατά της κυβερνητικής πολιτικής υποστηρίζοντας ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία κρατιέται από μία κλωστή» και πως «βρίσκεται σε αγωνία εξαιτίας των αντιλαικών μέτρων, που έχει λάβει». Οι στόχοι του ΣΥΝ για το επόμενο διάστημα, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, είναι το ασφαλιστικό, τα εργασιακά θέματα και οι ιδιωτικοποιήσεις. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για τα σκάνδαλα τονίζοντας ότι «υπάρχει μεταξύ τους ντέρπι για το ποιος έκλεψε τα περισσότερα». Πρόσθεσε δε ότι η αριστερά δεν είναι μέρος του προβλήματος και ότι σύντομα ο ΣΥΝ θα παρουσιάσει το δικό του σχέδιο.

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην Ανανεωτική Πτέρυγα, είπε ότι «οι συνθήκες, που διαμορφώθηκαν μετά την αποχώρηση, δεν είναι ευχάριστες», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η αποχώρηση ήταν προαποφασισμένη. Είπε ακόμη ότι «όσοι αποχώρησαν, θα κριθούν» και επανέλαβε ότι «υπάρχει και ένα θέμα ηθικής», καθώς αλλοιώθηκαν οι συσχετισμοί στη Βουλή με την αποχώρηση των βουλευτών από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ . Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν πρόκειται να αναλωθεί σε πόλεμο φθοράς, τονίζοντας ότι παραμένει στρατηγική του επιλογή η ενότητα της αριστεράς.

«Σε μια τέτοια ενότητα δεν υπάρχει χώρος για ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια, ούτε για υπόγεια παιχνίδια», είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «μια ειλικρινής συζήτηση μπορεί να δώσει οριστικό τέλος στις αντιπαραθέσεις». Υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο συμβόλαιο, που να θέσει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες βάσεις .

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε να επανεκλεγεί ο Δ. Βίτσας στη θέση του Γραμματέα της ΚΠΕ. Αργά απόψε αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για την εκλογή γραμματέα και νέας ΚΠΕ.

ZENITH