Skip to main content

Ώθηση ξένων επενδύσεων στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με τους δήμους της Μπάνια Λούκα, του ανατολικού Σαράγεβο, του Τρέμπινιε, της Μπιέλινα, του Ντομπόι και του Πρίγιεντορ με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Ο υπουργός Οικονομικών Σχέσεων και Περιφερειακής Συνεργασίας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, κ. Γιάσνα Μπρκιτς υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των δήμων της Μπάνια Λούκα, του ανατολικού Σαράγεβο, του Τρέμπινιε, της Μπιέλινα, του Ντομπόι και του Πρίγιεντορ.

Η υπογραφή του μνημονίου στοχεύει στη συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου και των φορέων της αυτοδιοίκησης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Σερβική Δημοκρατία θα δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο για την προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδύσεων, δήλωσε ο υπουργός.

Πέρυσι, πρόσθεσε ο κ. Μπρκιτς, οι άμεσες ξένες επενδύσεις που εισέρρευσαν στη Σερβική Δημοκρατία ήταν μειωμένες, σε σχέση με το 2008.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σερβική Δημοκρατία παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής των ξένων επενδυτών, ιδίως έπειτα από την ανακοίνωση των προγραμματιζόμενων επενδύσεων στο διυλιστήριο πετρελαίου στο Μποσάνσκι Μπροντ (από την εταιρία που απέκτησε την κυριότητα του, τη ρωσική Neftegazinkor) και τη κατασκευή εργοστασίων παραγωγής ενέργειας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH