Skip to main content

Ουγγαρία: Επιμένει στο στόχο για έλλειμμα στο 3,8%

Η Ουγγαρία θα εμμείνει στον στόχο του 3,8% του ΑΕΠ, όπως συμφώνησε με τους διεθνείς πιστωτές της για τη φετινή χρονιά, και θα μειώσει τις δαπάνες για την επίτευξη του στόχου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός
Η Ουγγαρία θα εμμείνει στον στόχο του 3,8% του ΑΕΠ, όπως συμφώνησε με τους διεθνείς πιστωτές της για τη φετινή χρονιά, και θα μειώσει τις δαπάνες για την επίτευξη του στόχου, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γκέργκι Ματόλτσι.

Ο Ματόλτσι δήλωσε ακόμα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν επικοινωνιακά προβλήματα, αλλά «είναι κραυγαλέο ότι η Ουγγαρία δεν είναι Ελλάδα».

Ο ίδιος είπε ότι , αλλά δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα το κρατήσει υπό έλεγχο.

Κι ενώ είπε ότι δεν κρίνονται απαραίτητα τα μέτρα λιτότητας, συμπλήρωσε ότι δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή επιλογή ένα πακέτο μέτρων δημοσιονομικής ενίσχυσης.

«Θα επιμείνουμε στο επίπεδο του 3,8% του ελλείμματος του προϋπολογισμού για φέτος. Συμφωνήθηκε από το ΔΝΤ και την ΕΕ και επίσης από την ουγγρική κυβέρνηση επομένως δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Θα επιμείνουμε σε αυτό το ποσοστό», είπε.

«Από τη μία είναι ξεκάθαρο ότι δεν χρειάζονται μέτρα λιτότητας, από την άλλη δεν υπάρχει η επιλογή του πακέτου μέτρων δημοσιονομικής ενίσχυσης, άρα θα υπάρξει ένα σχέδιο δράσης από την πλευρά της νέας κυβέρνησης, θα μειώσουμε τις δαπάνες του προϋπολογισμού, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσουμε το εισόδημα».

ZENITH